Hlavní obsah
Hry

Myši mají pré! Novinka na českém trhu deskovek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jana Beranová

Ilustrační obrázek

Myši mají pré! je svižná desková hra pro děti i dospělé. Krásné ilustrace, snadná pravidla a kvalitní provedení, to je jen pár důvodů, proč se po této novince mrknout.

Článek

Myši mají pré! je desková hra z dílny Loris games. Určena je pro jednoho až šest hráčů ve věku od pěti let. Pro všechny, kdo si myslí, že dětské hry nejsou pro dospělé, mám jasný vzkaz. Myši mají pré! zabaví nejen děti, ale i dospělé. Pravidla jsou daná, ale zároveň je ponechán prostor pro vlastní fantazii. Navíc se jedná o první ryze českou 3D deskovku na trhu.

O co ve hře jde?

Cílem hry je, aby myšky ukořistily co nejvíce sýru. Čím více myšek hráč na sýru má, tím více bodů získává. Pokud má hráč myšku u žetonu sýru, dostává body navíc.

Na této hře je moc hezké, že hrajete se všemi myškami a je jedno, jakou mají barvu. Za myšky vámi náhodně vylosované barvy máte bodů dvojnásob. Díky závěrečnému bodování je hra jak o strategii, tak i o náhodě a šikovnosti. Snadno se tak může stát, že hráč, který vede v prvním poločase, ve druhém bude na chvostu a naopak.

Pravidla hry jsou stylová

Autoři hry si dali velmi záležet, aby byli hráči součástí děje. I proto se k myškám chováme jako by byly živé. Myšky při hraní vždy uchopíme do prstů jemně za ocásek, abychom je neporanili. Myš se řídi čenichem, položíme jí tedy špičkou čenichu na úplný okraj sýru. Protože má myš ráda pevnou zem pod zadečkem, nasuneme ji na hrací plochu celou. Myši nejsou horolezci ani akrobati. Proto myši pokládáme přímo na sýr, nikoli na jiné myšky. To je jen malá ukázka z pravidel, která pobaví nejednoho hráče.

Na hře Myši mají pré! se mi líbí ilustrace, 3D herní plocha a v neposlední řadě pravidla pro více her, ze kterých si při troše fantazie vymyslíte další varianty her. Hra Myši mají pré! je vyrobena z kvalitního materiálu, který lze v případě potřeby otřít vlhkým hadříkem. Další výhodou je, že tuhle deskovku si zahrajete i na zahradě. Všechny součásti jsou z kartonu, který jen tak neodletí.

Deskovou hru Myši mají pré! mohu doporučit všem, kdo se rádi baví a kdo mají rádi svižné hry bez velkých strategiích.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz