Hlavní obsah
Názory a úvahy

Němečtí politici se asi hodně nudí. Nejdříve chtějí dotovat kebab, nyní měnit receptury jídel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Canva

Ilustrační obrázek

Dnešní svět ztrácí logiku čím dál tím více. Dotace pokřivují už nyní dost pokřivený trh. Místo nápravy se vydáváme ještě hlouběji do propasti. Proč? Pro oslovení více voličů.

Článek

Je mnoho věcí, které by politici mohli změnit. Ale jak už to tak bývá, tyto věci nejsou populistické. Povětšinou neovlivní snadno ovlivnitelnou masu lidí. A dělat před volbami nepopulární kroky se nikomu nechce.

Když si tak pročítám zprávy z Německa, nestačím se divit. Opravdu někdo může myslet vážně dotovat jeden druh jídla? A to ještě jídla nevalné kvality a výživových hodnot? Ano, opravdu toto někdo chtít může. A důvod, proč to dělá, je snadný. Právě toto jídlo denně koupí taková masa lidí, že zastropování cen a dotování této v Německu oblíbené pochoutky, může jednomu politikovi získat hodně hlasů. A o jaké jídlo že se jedná? O údajně oblíbený döner kebab.

Nevím jak v Německu, ale v České republice se na toto jídlo moc velké fronty nestojí. A že by to bylo tím, že si lidé více vaří doma? Tím to asi nebude.

Hned v dalším článku z Německa pro změnu jiný politik hlásá, že je třeba změnit složení potravin. Proč? Protože Němci konzumují hodně tuků, cukrů a soli. Neprotiřečí si trošku němečtí politici? Jeden chce dotace na ne zrovna zdravé jídlo, které ke všemu nabádá k rychlé konzumaci za pochodu, a druhý politik pro změnu žádá o změnu složení potravin.

Nevím, proč si politici myslí, že je třeba řídit každý náš krok. Vždyť proto jsme je nevolili. Možná i toto jednání je důvod, proč se lidem k volbám chodit nechce. A já se jim nedivím. Sama chodím volbám „z povinnosti“. Rok, co rok se mi hůře vybírá, koho budu volit. Vždyť už si ani nepamatuji, jaký volební slib někdo dovedl do konce tak, jak ho slíbil. A když už se mu to povedlo, za chvilku se slib pozměnil.

Chtěla bych zažít dobu, kdy politikům nejde pouze o hlasy voličů. Chtěla bych se potkat s politikem na celostátní úrovni, který opravdu myslí na blaho lidí, a nejen na vlastní potřeby. Vím, že pár takových politiků existuje. Ale na celostátní úrovni jsem je ještě nenašla.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz