Hlavní obsah
Bydlení

Úklid nemusí být noční můra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Canva

Naučit se uklízet rád není nic těžkého. Chce to jen to správné nastavení a chuť se pustit do práce. Pak už jen správně využít čas a úklid nám jde krásně od ruky. Nevěříte? Tak čtěte dál.

Článek

Úklid nemusí být noční můra. Chce to jen systém a pozitivní přístup k práci. Za dvě hodiny můžete mít uklizený domek a ještě si stihnete vychutnat kafíčko.

Začněte tím, u čeho musíte fyzicky být

Potřebujete převléct postel? Pak touto činností začněte. Vyměnit povlečení na dvoulůžkové posteli vám i s luxováním postele zabere 15 minut. Když už máte vysavač v ruce, vysajte prach z postele a nočních stolků. Máte hotovo? Pochvalte se.

Nyní je na čase dát prádlo do pračky, což je otázka minuty. Nastavte si prací program, počkejte, až pračka zapne a dejte se do luxování. Větší domek vyluxujete s dobrým pomocníkem za 30 minut. Že to není možné? Ale je. Pokud uklízíte neradi, čas se vám táhne. Zkuste proto při luxování myslet na něco pěkného a uvidíte, než se nadějete, máte hotovo.

Vyluxováno máme, postel převlečenou také, povlečení se nám pere. Nyní je ta správná chvíle na utření prachu alespoň u oken. S utěrkami z mikrovlákna jde práce rychle od ruky. Za pár minut máte hotovo.

Za necelou hodinku jsme stihli utřít prach, vyluxovat, převléct a uklidit postel. Co takhle si upéct něco dobrého? Příprava běžné české buchty na plech zabere necelých 30 minut. Zadělejte těsto a dejte ho péct. Jakmile je těsto v troubě umyjte nádobí a dejte si kafíčko.

Uklizeno máte, prádlo se pere, dobrota pro rodinu se peče. Za necelé dvě hodiny máte hotový běžný úklid a ještě jste si stihli vypít kávu. Nyní už jen stačí počkat, až buchta upeče a prádlo dopere. Vidíte, žádný stres to nebyl. A ještě jste stihli něco navíc.

Nyní si asi říkáte, kdy byl čas na úklid koupelny a toalety. Sprchový kout či vanu přeci myjeme po každém použití. To samé platí o umyvadle a toaletě. Tyto činnosti děláme tak často a automaticky, že se nemusí plánovat. A právě proto nám jde běžný úklid krásně od ruky.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz