Hlavní obsah

Pane premiére, probuďte se

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V čem dělá vláda chybu?

Článek

Dovolím si předložit názor obyčejného člověka. My Češi jsme vždy patřili v Evropě k umírněným národům. Pokud vyjdeme do ulic, nebo se jiným způsobem zapojíme do stávky, musí být už opravdu zle. Dnes čtu na Seznamu příspěvky, že někdo někoho zneužil, jiní využili stávku ke svému zviditelnění , učitelé se vyhrazují proti odborům. Až nám trochu uniká to podstatné, velké množství občanů se obává o svou budoucnost.

Premiér Fiala svou neúčastí na včerejším protestu bohužel vyslal signál, že obyčejní lidé ho moc nezajímají. Rozumím tomu, že postavit se před naštvaný dav s vědomím, že ať řeknu cokoliv, vysloužím si stejně pískot a další projevy nesouhlasu není snadné, ale je to státnické. V čem vidím naprosto zásadní chybu vlády? Nedávají nám naději, že v dohledné době bude lépe, že přijatý vládní balíček bude mít časově omezenou platnost a desítky let získávané daňové úlevy a zaměstnanecké benefity, nebo stoupající poměr starobních důchodů vůči průměrné mzdě se v nějaké dohledné době vrátí. Je to, jako kdyby nás soud odsoudil na dobu neurčitou. Většina z nás se dokáže dočasně uskromnit a utáhnout si opasek, bez časového limitu pro takový stav však můžeme propadnout pocitu beznaděje a ztratit víru v lepší budoucnost.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám