Hlavní obsah
Umění a zábava

Bridgetonovi ovládli Netflix. Příběh podle knih. Vdá se Eloise v příští řadě?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: pixabay

Bridgetonovi podle knižní předlohy

Třetí řada Bridgetonových ovládla Netflix. Jaký je příběh rodiny podle knižní předlohy? Kdo bude další na řadě? Eloise má velké tajemství.

Článek

Tak jsme se dočkali! Netflix uvedl slibovanou a netrpělivě očekávanou třetí řadu Bridgetonových. Aby nás ještě trochu napnul, rozdělil ji na dvě části. Zatím se můžeme podívat na první čtyři díly. Hned od zveřejnění se tenhle seriál drží na prvním místě sledovanosti. Aby také ne, romantika, postelové scény, drby a smetánka počátku 19. století. Když pomineme historické nesmysly pro splnění rasové a gendrové politiky, je to docela pohodová podívaná. V knihách, podle kterých je seriál natočený, se samozřejmě o žádných jinak, než hetero orientovaných postavách nepíše, ale co naděláte. V knihách jsou jen nudní a rasově nekorektní běloši. Takový už je ale Netflix a jeho originální tvorba. Každý ať si udělá svůj názor. Celkově je to ovšem povedený seriál. Necílí na nic jiného než na nenáročnou, odpočinkovou podívanou, u které nemusíte přemýšlet. Trochu jako Popelka v pikantním provedení. Pro ty, kteří neznají původní předlohu stručně vysvětlím, o jaký příběh tu jde.

Foto: pexels

Už je to tady!

V Londýně, podle kostýmů nejspíš v období empíru, tedy na počátku 19. století se odehrává několik důležitých let jedné rodiny. Lady Bridgetonová je vdova s osmi dětmi. Milovaný manžel jí zemřel ještě mladý, v době, kdy čekala osmého potomka. Zemřel náhle, po bodnutí včelou. I proto se ve znaku i ve znělkách často objevuje motiv včely. Podle všeho lady vychovala své děti sama. Všechny její děti se vyznačují krásou a osobitým charakterem. Každé z nich je jiné a knihy sledují vždy příběh jednoho z nich. A to samozřejmě v tom nejzajímavějším období. V době, kdy se má rozhodnout pro manželství. Zatím se Netflixu podařilo natočit příběhy milostného vzplanutí a vylétnutí z bezpečného úlu třem z nich. Možná by to celé byla trochu nuda, ale autorka knih okořenila celý příběh tajemstvím. Vtipně zatahuje do života knih další postavy pomocí drbů. Kdo by neměl rád nějaké ty klepy a skandály? Zvlášť, když nejsou o nás a ve společnosti, o které autorka píše mají tak velkou váhu, že mohou doslova zničit celý život dané osoby. Pisatelkou drbů je tajemná lady Whistledownová. Samozřejmě nikdo takového jména neexistuje a smetánka se snaží tajemnou pisatelku odhalit. Její zprávy vydávané písemně jsou vtipné a především trefné. O pisatelku drbů se zajímá i samotná královna. My její identitu poznáme. Klidně ji mohu prozradit. Třetí řada je totiž o ní. Nikdo ze smetánky ji nepodezřívá. Je to nenápadná, kulaťoučká, všemi přehlížená kamarádka Eloise a Colina Bridgetonových, Penelope.

V první řadě jsme mohli vidět, jak se Daphne Bridgeton pokouší najít manžela. Zvolila k tomu zajímavý způsob. Dohodu s někým, kdo se ženit rozhodně nehodlá. Po řadě skandálů a společenských zvratů skončí Daphne ve šťastném manželství.

V druhé řadě bylo třeba oženit Anthonyho. Nejstaršího z bratrů. Pro přehled o věku sourozenců je rodiče vtipně pojmenovali podle abecedy. Nejstarší Anthony, druhý Benedict, po něm Colin, pak Daphne, Elois, Francesca, Gregory a Hyacinth. Nevěstu Anthonymu vybrala sama královna, ale on se nezbeda zamiloval do její přestárlé (celých 26 let!) sestry. Chudák holka z Indie při té lásce nastydla, navíc se uhodila do hlavy a málem umřela, ale naštěstí zase všechno dobře dopadlo.

Foto: pixabay

Romantika, o to tu běží…

Třetí řada přeskočila pořadí knih a vrhla se rovnou na Colina, který se právě vrátil ze své cesty po Evropě. Zmužněl a naučil se lásce. Aby byl seriál pikantnější, Colin si v nevěstinci dopřává vždy po dvou děvčatech najednou. Do Colina je už roky zamilovaná Penelope, která celý seriál provází svým komentářem podobným současnému bulváru. Penelope je v knižní předloze 19 let. Hraje ji Nicola Coughlan, irská herečka, která začátkem letošního roku oslavila 37 narozeniny. Vůbec to nevadí. Díky její baculatosti vrásky nenajdete. Vypadá velmi mladě. Navíc je výborná herečka a nezalekla se ani po nepříjemných zkušenostech s negativními komentáři na svou postavu erotické scény. Je to jedna z mála scén, která diváka překvapí a ukazuje, že žena může být sexy i když na ní zrovna nechrastí kosti. A to přitom odhalila jen rameno a kotník. Colinovým vyjádřením první polovina třetí řady končí. Podle knihy měla po jeho slovech Penelope upadnout do mdlob a švihnout s sebou na chodník. Tolik už seriál neukazuje. Každopádně v knize o těchto dvou se má Penelope Colinovi přiznat se svým psaním i s tím, že jí publikace bulváru vydělala slušné jmění. Asi to pro něj nebude jednoduché, autorku bulvárního plátku totiž Colin bytostně nesnáší. Tak uvidíme.

A jak je to v knihách dál? Jsem zvědavá, jak autoři seriálu zpracují příběh Francescky, jejíž uvedení do společnosti a zapsání na list žen hledajících manžela sledujeme společně s láskou Penelope. Zajímavým a svérázným sourozencem z řady Bridgetonů je určitě Eloise. Dívka, která má vždy svou hlavu. A svůj názor od začátku staví proti pokrytectví celé společnosti a především manželství, do kterého by měla také vstoupit. Její uvedení do společnosti se ani přes dobrou pověst rodiny díky jejím názorům nezdařilo, a tak je k radosti samotné Eloise od nápadníků klid. Kdo by čekal, že se už v době, kdy sledujeme příběh Penelope a Colina rozhodla Eloise provdat, a dokonce si už vybrala manžela! A nebyla by to ona, kdyby to neudělala po svém a zcela pragmaticky. Jednoho dne prostě uteče z domova a vyrazí za svým budoucím manželem, kterého dosud osobně ještě ani neviděla. Jestli je to dobrý nápad a jestli to bude právě on, koho si nakonec vezme se nechte překvapit.

Přeji hodně pohody!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz