Hlavní obsah
Cestování

Šváb obecný, obecně na hotelech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: jana vesela

někdy ulovíte pěkně velkou potvoru, tohle je exponát z Tel Avivu

Stalo se vám to také? Přijeli jste strávit dovolenou v krásném letovisku u moře a všechno vypadalo tak krásně, čistě a ideálně, dokud vám pokojem neproběhl šváb!

Článek

My na tyhle potvůrky v Čechách nejsme až tak zvyklí, ale naši jižnější sousedé se s nimi potkávají každý den.

Foto: jana vesela

podle výhledu tenhle chlapík vylezl dost vysoko

Pracuji jako letuška a hotelů jsem vystřídala dost. V destinacích, jako jsou třeba Kanárské ostrovy, Kapverdy, Tel Aviv nebo třeba Egypt je těchto potvůrek až dost. I když je hotel sebečistější, nejde se jich zbavit. Pamatuji si, jak jich bylo s večerem spoustu na promenádě na Kanárech a místní kočky je tam pro radost lovily. V hotelech, kde hrozilo nebezpečí, že s námi budou v pokoji, jsme si vždy žádali pokoje v patře. Čím výš, tím lépe. Ty potvory vám totiž vlezou všude. V horních patrech je menší riziko, ale i tak se k vám mohou dostat stoupačkami nebo po zdi hotelu a navštívit vás otevřeným oknem. Hotely dělají pravidelné postřiky proti hmyzu, ale 100% jistotu nebudete mít nikdy.

Vzpomínám si, jak ve Španělsku naběhla kolegyně na recepci, ať jí hned pošlou do pokoje úklid, aby tu potvoru odstranil. Přišla uklízečka a rezignovaně řekla recepčnímu: „A co s ním mám jako dělat? Zastřelit ho?“ Chytala šváby asi často a už toho měla dost. Netušila, že kolegyně mluví španělsky a rozumí jí. Nakonec se zasmály obě.

Foto: jana vesela

letoviska u moře jsou pro šváby ráj

Pro lidi s fobií na brouky radu nemám, musí se to prostě vydržet. Ty, kteří se bojí jen proto, že by je švábi mohli pokousat, mohu uklidnit. To oni nedělají. Jsou velcí a nehezcí, mohou po vás přeběhnout, ale to je asi tak všechno. Slyšela jsem, že kdysi v Rusku na vesnici dostával manželský pár jako svatební dar párek švábů do domácnosti. Zvláštní dar, že? Ale praktický! Kde jsou švábi, tam totiž nejsou štěnice! Štěnice jsou potvory, koušou a přenášejí nemoci. Šváb je sice nepříjemný, ale užitečný společník.

Přeji všem krásnou dovolenou bez vícenohých návštěv na pokoji. Nezabíjejte je, pokud můžete. Jen hledají jídlo a vyhánějí ty kousavé štěnice.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz