Hlavní obsah
Sport

MS lední hokej, finále Švýcarsko- Česko, Český tým má zlato v kapse, paráda

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Yerry Yu, Unsplash

Lední hokej

Švýcarsko - Česko, zápas o zlatou medaili, zápas o to nejvyšší ocenění, které lze na mistrovství světa dosáhnout. A ještě na domácí půdě, to je bomba.

Článek

Švýcarsko -Česko, hra o zlato

Jan Rutta dostal stopku

Na tento rozhodující zápas nemohl nastoupit Jan Rutta, který byl dodatečně potrestán disciplinárním trestem za faul loktem při zápase Švédsko- Česko. To muselo bolet. Od komise měl povoleno být na ledě se svým týmem při medailovém ceremoniálu.

Jakub Flek ve vysokých horečkách

Dalším nešťastníkem byl super rychlý Jakub Flek, který už několikátý den bojoval s horečkami. Čtvrtfinále a semifinále sledoval z postele, jelikož se zmítal ve vysokých horečkách. Finále už mohl sledovat v aréně, jelikož antibiotika zabrala.

Jak to prožíval Jakub Flek?

Tak samo sebou musel být zklamaný, že se nemůže aktivně zúčastnit těch klíčových zápasů. Ale na druhou stranu je to sportovec, tak nějakou tu ránu vydrží.

Jaké to bylo, sledovat šampionát z postele a poté v hale?

Měl jsem daleko větší nervy, než když jsem hrál. Byť to zní nereálně, je to pravda. A když jsem finále sledoval v hale, kolikrát jsem zavíral oči, jak jsem na to nemohl koukat. Když je člověk v zápase, moc to nevnímá, pracuje adrenalin, snažíte se odvést maximum a vydat to za sebe. Na nervozitu nemyslíte. Zdroj: https://www.idnes.cz/hokej/ms-2024/jakub-flek-rozhovor-navsteva-petr-fiala-premier-cesko-ohlas.A240529_145035_ms-hokej-2024_huda
Jakub Flek https://www.idnes.cz/hokej/ms-2024/jakub-flek-rozhovor/

Jakub Krejčík se zlomeným nosem a s otazníkem, zda nastoupí

Další otázkou bylo, zda na finálový zápas nastoupí Jakub Krejčík se zlomeným nosem. Samozřejmě si přál zápas odehrát, nicméně do poslední chvíle nás odborníci a mluvčí napínali. Nakonec Jakub Krejčík na zápas nastoupil se zlomeným nosem a mřížkou na obličeji.

Příležitost pro Jana Ščotku

Jan Ščotka se dostal na led. Na zápas a rovnou na ten, kde se bojuje o zlato. To muselo být pro Jana Ščotku něco úžasného. Na zápasy se poctivě připravoval s ostatními náhradníky a shodou okolností si na šampionátu odehrál zápas. A  neskutečné úsilí bylo vidno.

‚Naštěstí jsem ho vycouval.‘ Ščotka nastoupil na mistrovství až ve finále, zastavil útok Švýcara Fialy
Jan Ščotka zdroj https://www.mujrozhlas.cz/sportovni-rozhovory/nastesti-jsem-ho-vycouval-scotka-nastoupil-na-mistrovstvi-az-ve-finale-zastavil

Lukáš Dostál jako neochvějný brankář

Lukáš Dostál byl na soupisce pro tento veledůležitý zápas. Osvědčil se i v jiných klíčových zápasech. Je neskutečné, jak je tento mladíček šikovný. Předvedl svůj um v soustředění se na stávající situaci, která se v hokeji velmi rychle mění, ve správném odhadu, kam asi kotouč poletí a v neposlední řadě v tom, jak perfektně dokázal střely na branku vychytat. Jelikož je to mladík, uvidíme, kam až to v budoucnosti dotáhne. Každopádně pro hokej je velikou nadějí. V tomto zápase vychytal všech 31 střel. Skvělý výkon. Na vítězství českého týmu má bezesporu lví podíl.

Jak probíhal zápas?

Švýcaři hned jedou do českého týmu, v aréně je cítit neskutečná podpora a atmosféra od fanoušků. Úvod je hned ve vysokém tempu, ve všech hráčích čiší neskutečná bojovnost a chuť dosáhnout zlaté medaile. Češi hrají luxusně, trio Pastrňák, Palát a Zacha se činí ve střelách na branku. V první i druhé třetině bylo mnoho šancí, gól nepadl ani z jedné strany. Stav 0:0, ale rozhodně to neznamená, že nebylo na co se dívat. Možná to naopak zesílilo napětí v hale a fanoušci na svém skandování, skákání a podpoře národního týmu přidávali na síle. Ke konci druhé třetiny je potřeba přidat pohyb a je patrno, že švýcarskému týmu už pomalu docházejí síly. Oceňuji týmovost české sestavy. Vypadalo to, jako kdyby byli hráči perfektně dlouhodobě sehraní.

Třetí třetina

Zde Češi dostali Švýcary pod tlak a hra se mi zdála snad ještě rychlejší. V průběhu utkání došlo k prasknutí plexiskla. Tím pádem se utkání muselo kvůli technickým problémům na čas přerušit. Nečekaně si hráči mohli trochu odpočinout, jak Češi, tak Švýcaři, ale někteří šli znovu na led, aby nevypadli z tempa. Diváci si ale rozhodně neodpočinuli, naopak přidali ve svých projevech sounáležitosti ještě na intenzitě. Samozřejmě maskoti Bob a Bobek je také povzbuzovali.

Gól, hurá!

David Pastrňák, Tomáš Kundrátek a Libor Hájek

David Pastrňák svým prvním gólem na letošním mistrovství světa prolomí vyrovnaný stav a mění skóre na 0:1  s asistencí Tomáše Kundrátka a Libora Hájka v čase 49:13. Česko vede, paráda. V aréně je vidět ohromná radost a fanoušci jsou na nohou.

Gól, hurá, hurá!

David Kämpf, Martin Nečas a Dominik Kubalík

David Kämpf potvrzuje vedení českého týmu a mění skóre na 0:2. S asistencí Martina Nečase Dominika Kubalíka střelil puk do švýcarské branky. To se odehrálo v čase 59:41. Česko vede, neuvěřitelné, skvělý, skvělý výkon.

Mistři světa

Jsme mistři světa na domácí půdě. Máme zlato. Zlatí hoši. Moc moc děkujeme a gratulujeme.!!!

Gratulujeme samo sebou i trenérovi, jímž je

Radim Rulík

Zdroje:

Autorský text je zpracován na základě zhlédnutí utkání Švýcarsko-Česko

https://www.ceskyhokej.cz/novinky/6675-a-tym-jan-rutta-si-finale-nezahraje-dostal-trest-od-disciplinarni-komise

https://www.idnes.cz/hokej/ms-2024/jakub-flek-rozhovor/

https://www.mujrozhlas.cz/sportovni-rozhovory/

https://sport.ceskatelevize.cz/clanek/hokej/ms/mistrovstvi-sveta-2024/zaznamy-utkani-ms-v-hokeji-2024/zaznam-utkani-svycarsko-cesko/

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz