Hlavní obsah
Rodina a děti

Tradiční rodina: jak obstojí nepřirozený konstrukt sociálních inženýrů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jonathan Borba (Unsplash)

Muž, žena a jedno dítě. Minulost však byla charakteristická polygamií i větším množstvím potomků.

Chceme hájit zájmy a hodnoty tradiční rodiny, to je ale pěkný politický blábol. Jak chcete bojovat za něco, co není a co ani nikdy neexistovalo?

Článek

Na základě křesťanských hodnot? Prosimvás.

Pokud slyšíme z úst politika něco o důležitosti tradiční rodiny, vcelku vždy půjde o to, že tuto rodinu tvoří vždy muž, žena a jejich děti. Aspoň tak to slýcháme třeba od politiků KDU-ČSL či SPD. Očividně si ale tito křesťané nepřečetli celou Bibli. Lámech, Šalamoun, David a další, ti měli více manželek, než jen jednu. Znamená to tedy, že když pojali více žen za manželky a společně plodili děti, že rodinu neměli?

Historie má o tradiční rodině jasno

Odvážní muži šli do boje a celou dobu měli před očima to, až se konečně vrátí domů za milovanými manželkami. To určitě. Přesně proto si bral Alexandr Makedonský jako společníka do stanu svého milence. Ostatně, starověké národy se s tím obecně nepáraly. Římští i řečtí básníci zkrátka měli o čem psát. Tibullus ve svých básních popisoval jak probíhají orgie u Římanů, Straton zase čerpal inspiraci na ostrově Lesbos. Rozhodně to nebylo žádné tabu jako dnes. Takový Thébský Svatý oddíl, armáda tvořená homosexuálními vojáky, hrál dokonce významnou roli v poražení Sparty. Kvůli specifikům oddílu jsme se o něm ale nikdy moc ve školách neučili, asi máme i tradiční osnovy.

A víte co je zajímavé? Tehdejší formy států sice zanikly, národy ale nevymřely. Nějaký způsob rodin tam musel nějak fungovat, neměla by být toto ona bájná tradiční rodina?

Hájí to ti, kteří mají tradičních rodin hned několik

Což o to, víc lásky je vždycky líp. Své o tom ví třeba současný předseda Národní rady Slovenska, Boris Kollár. Ten je až tak šťastný, že má tradičních rodin deset! Tenhle vytížený tatínek má totiž dvanáct dětí s desíti ženami. Úctyhodný výkon pro předsedu hnutí s názvem Sme rodina. Tady jde aspoň vidět, kolik má rodina možných definic.

Pro příklady ale nemusíme ani za hranice. Sice u nás zatím není konzervativní nacionalistický politik, který by měl tolik potomků, takový Tomio Okamura se ale tradiční rodinou ohání v jednom kuse. Přitom syna má, nikdy ale ženatý nebyl. Jeho syn se navíc nechal slyšet, že je naprostý opak svého otce. Je tedy toto definice jeho milované tradiční rodiny? Zplodit dítě, nevzít si jeho matku a v dospělosti dítě odpudit?

Zdroje:

1) Dvanáct dětí s deseti ženami. Šéf slovenského parlamentu bude znovu otcem, https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/slovensko-boris-kollar-sme-rodina-dvanacte-dite.A220217_105033_zahranicni_kha

3) Přirození, kam se podíváš. Starověk nebyl prudérní, sex byl všude, https://www.denik.cz/jak-miluji-cesi-zajimavosti/starovek-nebyl-pruderni-sex-byl-vsude-20200715.html

4) Homosexuální armáda, která porazila elitní spartské vojáky. Proč o ní téměř nikdo nikdy neslyšel?, https://armadnizpravodaj.cz/historie/homosexualni-thebska-armada-porazila-spartany/

5) Okamurův syn se distancoval od otce: Neustál jsem nátlak, https://www.forum24.cz/okamuruv-syn-se-distancoval-od-otce-neustal-jsem-natlak

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz