Hlavní obsah
Umění a zábava

Bohdalová se bála, že láska s Brzobohatým brzy skončí a půjde za jinou. Nemýlila se

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Nextfoto (licence zakoupena)

Bohatýr každým coulem, to byl Radoslav Brzobohatý (†79). Ženy mu ležely u nohou a na dlouhých 12 let učaroval také Jiřině Bohdalové. Celou dobu jejich vztahu se prý bála, že jejich láska jednou skončí. Nemýlila se.

Článek

Jiskra mezi herci Radoslavem Brzobohatým a Jiřinou Bohdalovou přeskočila v roce 1964 na natáčení filmu Hvězda zvaná Pelyněk. Mluvil o tom každý! Ve stejném roce spolu začali bydlet, a fungovalo to bez problémů. Alespoň na nějaký čas, ve kterém vznikla vášnivá láska - ta, která měla už brzy herečku velmi bolet.

A byla svatba

Vzali se po šesti letech a zpočátku vše vypadalo idylicky. Jejich manželství ale brzy začalo být bouřlivé. Oba byli temperamentní povahy a hádky byly údajně na denním pořádku. Nápadnic měl Brzobohatý požehnaně a Bohdalová to věděla.

Prý na svého muže velmi žárlila a jemu to vadilo. Nebo snad tehdy tušila, že manžel opravdu brzy ztratí oči pro jinou? Netrvalo totiž dlouho, a potkal o 20 let mladší herečku Hanu Gregorovou. A pokušení neodolal.

Osudové Slovensko

Tou dobou byla přitom smyslná Slovenka zadaná - jejím manželem byl jordánský lékař Gassan, se kterým měla malou dceru. Když po letech na seznámení s Brzobohatým Gregorová vzpomínala, popisovala ho jako naprosté omámení a pomatení smyslů. „Nikdy jsem během natáčení nevyhledávala flirty, věděla jsem, že to bývají takové lásky maximálně na dvě tři noci,“ řekla Gregorová. „Ale tohle bylo něco jiného, bylo to šílené omámení. Když natáčení skončilo, oba jsme věděli, že jsme se dostali do neřešitelné situace.“

Půl roku stýkali tajně. Herec za ní tehdy často jezdil do Bratislavy, byť jen na otočku. Neodpustil si žádnou chvilku, kdy mohli být spolu a zdálo se, že se bláznivě zamiloval. Když oběma došlo, že bez sebe nemohou být, podali žádost o rozvod.

Hořká pachuť zrady

Zatímco ale manžel Gregorové měl pro její lásku k Brzobohatému pochopení, Bohdalová to cítila jako obrovskou zradu a roky nemohla manželovi odpustit. Přesto když se rozváděli, byl Brzobohatý k Bohdalové velmi velkorysý a přenechal jí část majetku.

A zatímco manželství Gregorové a Brzobohatého vydrželo až do jeho smrti, Bohdalová mu odpustila až po 30 letech, kdy se nechala přemluvit k natáčení společného filmu Vrásky z lásky. Pět měsíců po premiéře herec zemřel. Bohdalová o něm pak prohlásila, že byl nejdůležitějším mužem jejího života.

Zdroj: zeny.iprima.cz, lidovky.cz, iDNES.cz

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz