Článek
Rukola je skvělým zdrojem mnoha klíčových živin, včetně vitamínu A, vitamínu C, vitamínu K, vápníku, železa a antioxidantů. Vitamín K a vápník v rukole jsou klíčové pro správnou funkci kostí a udržení jejich hustoty. Pravidelná konzumace rukoly může pomoci snížit riziko osteoporózy a jiných onemocnění spojených s oslabenými kostmi.
Hustá hříva na počkání
Pokud řešíte problém s lámavými vlasy bez objemu a života, máme pro vás dobrou zprávu! Rukola je nejen bohatým zdrojem antioxidantů, ale také obsahuje vitamín K a B9, které přispívají pro udržení krásných a zdravých vlasů.
Je ideální pro posílení vlasových vláken, udržení hustoty vlasů a snížení problémů s jejich vypadáváním. Přispívá k odolnosti vlasů proti lámání a podporuje tvorbu keratinu. Všechno, co slibují drahé vitamíny i šampony můžete získat z malé vaničky zelené rukoly, kterou máme doma v ledničce takřka pořád.
Důležitý vitamin A
Díky pravidelné konzumaci rukoly můžete dosáhnout lepšího objemu a zachovat si přirozený, příjemný lesk vlasů. A to není všechno!
Díky obsahu vitamínu A, který je důležitý pro regeneraci kůže, a karotenoidů, které podporují zdraví očí, může rukola pomoci udržet navíc i vaši pokožku a zrak v dobré kondici.
Zdroj: healthline.com, diastyl.cz, cosmocosmetics.ae