Hlavní obsah
Lidé a společnost

Herec Miroslav Hanuš ze seriálu Ulice se kvůli depresím nechal zavřít do léčebny

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: se souhlasem TV Nova

Seriálový matador Miroslav Hanuš to jeden čas neměl vůbec lehké. O svých psychických problémech dlouho nemluvil, v poslední době se ale snaží šířit osvětu, aby každý věděl, že se to týká mnoha lidí.

Článek

Když herce Miroslava Hanuše poslala manželka Jana tehdy k psychiatrovi, zachránila mu tím život. Problémy přitom přicházely jen plíživě.

Nechal se zavřít do léčebny

„Přestanete zvládat život. Je to hodně, hodně těžké. Omezíte radostné, zábavné věci. Věnujete se tomu, co ještě musíte udělat, například práci, a to vás vysílí tak, že už na nic jiného síla nezbývá. Kdo to neabsolvoval, tak to pozná až třeba v krizové chvíli, protože to postupuje pozvolna,“ řekl v roce 2020 pro Seznam Zprávy.

Když se mu tehdy znovu vrátily psychické problémy, duševní tíseň se nejdřív projevovala fyzicky, nemohl spát a byl šíleně unavený. Když ale v roce 2008 zkolaboval dvakrát na jevišti, dohrál sezónu a na léto se nechal zavřít do psychiatrické léčebny.

Zvládnul i StarDance

Manželka vzala děti na prázdniny a on se mohl soustředit na své zdraví. Pomohlo mu to a dnes žije víceméně normálním životem.

Šest let poté ještě chodil na skupinové terapie. Nakonec se dal dohromady tak, že nic nebránilo, aby se zúčastnil fyzicky náročné taneční soutěže StarDance. To se psal rok 2019 a od té doby je na tom čím dál lépe. Jako své poslání vnímá lidem vnuknout myšlenku, že i s duší se má chodit k doktorovi.

Zdroj: iDNES.cz, Seznam Zprávy, blesk.cz

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz