Hlavní obsah
Lidé a společnost

Na pohřeb Karla Svobody šla Vendula Pizingerová v neprůstřelné vestě. Výhružky nebraly konce

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Nextfoto / Pavel Gwužď (licence zakoupena)

Začalo to jako příběh z červené knihovny. Vendule Pizingerové, tehdy Horové, bylo 21 let a pracovala jako asistentka politické strany. Skladatele, který už půl roku trpěl ztrátou milované ženy, polila kávou. A z trapasu byla láska jako trám.

Článek

Rychle se sblížili, rozuměli si. Netrvalo dlouho a Vendula se stěhovala do vily do Jevan. S vřelým přijetím se ale zpočátku nesetkala. Svobodova dcera Jana ji viděla jako vetřelce. Navíc byla jen o rok starší.

Vysněná svatba jim štěstí nepřinesla

V novém domově se Pizingerové zpočátku vůbec nelíbilo, rychle si ale na nové prostředí zvykla a najednou byla svatba.

Tehdy jí Svoboda údajně donutil podepsat předmanželskou smlouvu a ona pak svatební noc probrečela. Možná, že to od něj viděla jako zradu nebo to chápala tak, že jí nevěří. Kdo ví. Když ale porodila dceru Klárku, bylo v Jevanech alespoň na chvíli veselo. S její smrtí se ale pohádka začala hroutit.

Drsný konec velké lásky

„To, že je Karel žárlivý a během její nepřítomnosti není schopen vůbec skládat, může těžko někomu vykládat. Připadá si jako hlupák, celý život dřel a nyní sedí doma sám, zatímco jeho Vendula, která má vířit kolem něho, víří někde v tramtárii. Karel má pocit, že funguje jako debetní karta nežli manžel. Zkrátka, má toho dost a rozhodne se podat žádost o rozvod,“ tvrdí jeho starší syn Petr ve své knize.

Poukázal také na otcovy pletky po smrti dcery, kterými léčil svou bolest nebo údajný macešin poměr s manažerem fondu, se kterým měla odletět na dovolenou. Nakonec se manželům narodil ještě vymodlený syn Kuba, který jim dělal velkou radost. Když mu ale byly dva roky, jeho otec si vzal život. Tragédie, kterou sledovalo celé Česko, byla pro Vendulu o to těžší, že se stala veřejným otloukánkem.

Tehdy se na ni snesla velká vlna kritiky, nežádoucí pozornosti a na pohřbu svého manžela měla dokonce neprůstřelnou vestu. „Měla jsem ji, protože lidé okolo mě se báli, že by k útoku na mě mohlo opravdu dojít. Těch výhrůžek bylo neskutečné množství. Ochranka hlídala mě i syna, kontrolovala nám jídlo, každý chlap, co šel kolem s taškou nebo pytlem, byl podezřelý, jestli tam nemá bombu nebo tak. Dneska už se tomu smějeme, už je to odžité, ale tehdy mi opravdu chodily výhrůžky smrtí a nebylo jich málo, “ řekla po letech.

Našla novou lásku

Útěchu hledala u své kamarádky Simony, kde se se synem dlouhé týdny ukrývali před zájmem médií.

Nakonec tam našla o mnoho let později daleko víc - zamilovala se do jejího syna Josefa, kterého si vzala přivedla s ním na svět dalšího syna Pepíka. Její kamarádka zpočátku za takovou snachu sice moc ráda nebyla, když ale sama dnes vidí, že jim to klape na jedničku, vzala i jejich věkový rozdíl na milost. Vendula si mladšího muže nemůže vynachválit a zdá se, že našla toho osudového muže!

Zdroj: prozeny.cz, novinky.cz, iDNES.cz, super.cz

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Vendula Pizingerová

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz