Hlavní obsah
Umění a zábava

O čem je letošní řada seriálu Jedna rodina? Na původní pointu scenárista zapomněl

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: se souhlasem TV Nova

Nová řada seriálu Jedna rodina se vrátila na obrazovky a lidé marně tápou, kde jsou herci, kteří je na začátku tolik bavili. Není z toho už úplně jiný příběh?

Článek

Bylo to tak dobré téma. Rozvedené rodiny, které se za každou cenu snaží spolu vycházet, aby zajistily dětem bezpečné a klidné prostředí, kde mohou bez obav vyrůstat. Jenže na děti už se úplně zapomnělo, podivné zápletky nahradily ty skutečné ze života a polovina dětí už v seriálu dávno nehraje.

Kde je původní parta?

Vašek už se objevuje v seriálu jen občas, děti Kláry také, a kam zmizela Martina se Žofkou? Zřejmě hledají své štěstí v Brně a do seriálu už se občas přijedou jen podívat. Místo už není ani pro Adama Mišíka, který perfektně ukazoval změnu z rozmazleného floutka na zodpovědného kluka s plnou hlavu snů.

Petra prodala dům a stala se obětí realitního podvodu, což je zcela zbytečná a otravná zápletka, která do pořadu tohoto typu snad ani nepatří. Zřejmě ale byla potřeba, aby představitelka Noriky, herečka Berenika Kohoutová, mohla ze seriálu zmizet a v reálném životě v klidu porodit.

Právě kvůli ztrátě domu se totiž Petra nastěhovala k bývalému manželovi Filipovi, a teď spolu udržují jakýsi prapodivný vztah, ve kterém to jiskří, ale zároveň trpí takřka fobií, že by spolu mohli mít omylem poměr.

Klinika reprodukční medicíny je plná bídáků

Nejdřív to bylo překvapivé chování Medarda, který se rozhodl celou kliniku zotročit a podrobit svému přísnému oku váženého profesionála, pak je to zase Alice Bendová, která hraje primářku Darinu. Nepříjemnou ženskou s velkým tajemstvím, které vlastně ani nikoho moc nezajímá.

Příběh Olgy a Viléma o tom, že nemohou přirozeně počít své dítě, je sice místy zajímavý, v mnoha ohledech ale otřepaný. Kdyby jeden z nich zjistil, že nemůže mít děti, bylo by to vlastně pro mnoho diváků mnohem přínosnější. Vidět, jak takový problém, který je neměnný, mohou dva mladí lidé toužící po rodině vyřešit, by mělo smysl. Tohle je jenom plochá pohádka bez špetky fantazie, která jakoby náhodou ztratila hlavní hrdiny. A to je obrovská škoda.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz