Hlavní obsah
Lidé a společnost

Slavní, kteří přežili své dítě: Žilková v posledních minutách odešla, syn Jandy spáchal sebevraždu

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Nextfoto/ Pavel Gwužď (licence zakoupena)

Ani slavným osobnostem se neštěstí nevyhýbá. Své o tom ví herečka Veronika Žilková, která pochovala svého osmiměsíčního syna, nebo zpěvák Dalibor Janda, kterému skočil syn z Nuselského mostu se slovy, že jeho otec na pohřeb jistě má.

Článek

Nejhorší, co se může dospělému člověku stát, je to, že přežije vlastní dítě, říká se. Jenže, co když se dítě v dospělosti rozhodne samo, že už tu nechce být? Jak se s bolestí vyrovnávaly slavné osobnosti, které si takovou ztrátu prožily?

Veronika Žilková a Martin Stropnický

Těžké chvíle čekaly Veroniku Žilkovou a Martina Stropnického, když se rozhodli, že by si přáli ještě společného potomka. Později se herečka ze seriálu ZOO nechala slyšet, že tušila, že je něco špatně. „Od začátku jsem tušila, že je to špatně. Říkala jsem si: To přece není možné, že bych vyhrála, že by se mi podařilo třetí manželství a chlapeček,“ uvedla v rozhovoru pro CNN Prima News.

A měla pravdu. V osmém měsíci těhotenství se přišlo na to, že má Melichar vrozenou brániční kýlu. Na svět přišel bez známek života, lékaři mu ale pomohli a vzkřísili ho. Žilková byla pak přesvědčená, že už to tak být nemělo, že měl v tu chvíli odejít. Zemřel v osmi měsících, a Žilková tam v posledních minutách vůbec nechtěla být. Stropnický, ačkoliv tam byl, o tom pak dlouhá léta vůbec nemluvil. Později se jim narodila zdravá dcera Kordulka, která nedávno oslavila krásných 18 let. Manželství dvojice ale nevydrželo, před pár lety se Stropnický se Žilkovou rozešel po e-mailu a pak měl udržovat nový vztah se svou asistentkou Markétou Horňákovou.

Stella Zázvorková

Dcera Jana, kterou měla s hercem Milošem Kopeckým, si život vzala sama. Zda ale tak opravdu chtěla učinit, to je dodnes záhadou. Udělala to předtím prý už několikrát, ale fatálně to skončilo tehdy, kdy otočila plynovým kohoutkem. Snad, aby vyděsila maminku Stellu Zázvorkovou, až se bude vracet z práce, Kopecký s nimi tou dobou už dávno nežil.

Zázvorková tehdy prý s Janou netrávila tolik času, kolik si mladá žena představovala, nenáviděla, že je pořád v práci. Navíc se jí čím dál častěji stýskalo po otci. Zázvorková tehdy přišla pozdě. Janě bylo 18 let a už se jí nedalo pomoci.

Dalibor Janda

Chvíle, které by z hlavy nejraději vymazal, prožil také Dalibor Janda, jehož syn, kterému bylo pouhých 21 let, skončil v roce 2003 z Nuselského mostu. „Tehdy jsme netušili, jak dopadne naše manželství. Dcera Jiřina nás asi udržela, že jsme zůstali spolu,“ vzpomíná na chvíle, které byly těžké i pro jejich manželství.

Proč se to stalo? Mohla by být odpověď, že jsem se mu málo věnoval. Manželka se mu ale věnovala maximálně. Pídil jsem se potom, proč to udělal, ptal se jeho kamarádů. Nic jsem se nedozvěděl. Policie mu chtěla pomoci, aby to neudělal, v tu chvíli vyřkl slova, že jestli si myslí, že táta nemá na jeho pohřeb, tak jsou na omylu, a skočil… Nechápu to,“ řekl zpěvák.

Syn byl brzy samostatný, pracoval jako číšník. Nic nenasvědčovalo tomu, k jakému kroku se chystá. Zprávu o jeho smrti se dozvěděl v noci, když jel z koncertu. Zavolala mu to žena, a chvíli poté se nemohl ani pohnout, dojít k autu. Stál na benzínce a kupoval dříví do krbu. Došlo mu, že je to definitivní tečka. A pak se ještě dozvěděl, že mu to někteří lidé z branže přáli.

Když se ho pak novináři ptali, zda se s tím vyrovnal, řekl jen: „Na všechno v životě se dá zvyknout.“

Martin Donutil a Sára Affašová

Byli mladí, zamilovaní a těšili se na miminko. O syna Matyáše ale přišli. Přestalo mu bít srdíčko krátce před porodem. Martin Donutil byl známé herečce velkou oporou, ačkoliv prožívali oba ty nejtěžší chvíle jejich života.

Museli žít dál, odjeli do zahraničí, zasnoubili se a došlo i na velkou svatbu. Sára se pak vrhla na dodělání školy a netají se tím, že do budoucna by si miminko rozhodně přáli.

Natálie Kočendová

Bylo jí pouhých 20 let, a už zažila něco, co ovlivnilo celý její život. Modelka Natálie Kočendová přišla v šestém měsíci o syna Nathaniela, kterého čekala s barberem Laky Royalem, vlastním jménem Lukášem Vlačuhou.

„Zlomená, tou obrovskou ztrátou jsem přišla o kousek sebe. Ale víte co? Stal se ze mě jiný člověk. Člověk, který si váží VŠEHO! Každé sekundy!“ byla tehdy přesvědčená Kočendová. Nafotila poté fotografie, za které sklidila velkou vlnu kritiky. Na těch pláče a vyrovnává se se ztrátou, kterou právě prožila.

Zdroj: iDNES.cz, super.cz, lidovky.cz, Prima CNN News

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz