Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Syn není manžela. Pravdu nemůžu prozradit, zničila bych rodinu, říká Petra (42)

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Freepik (premium license)

Před lety se Petra na jedné rodinné oslavě dostala do řečí, že má až příliš přátelský vztah se svým tchánem. A není divu. Spojuje je tajemství, o kterém ani jeden z nich nemluví nahlas.

Článek

Už před lety se Petra zapletla se svým tchánem. Byla tou dobou dávno vdaná, jenže manžel Adam byl na několikaměsíční stáži v Kanadě. A to znamenalo, že byla Petra často sama, a navíc čas od času potřebovala nějakou tu pomoc. A na to se hodil tchán Jirka.

Ještě, že se vrátil domů

Adam byl o 10 let mladší, a tak měla Petra ke tchánovi daleko blíž, než by se zdálo. Když otěhotněla, dobře věděla, čí to dítě je. Měla tehdy štěstí v neštěstí - po jedné vášnivé noci s tchánem Jiřím se Adam vrátil na týden do Prahy. Když se pak prokázalo těhotenství, Adam neměl žádný důvod pochybovat.

Petra ale moc dobe věděla, odkud vítr vane. Bylo až podivné, že s Adamem jim to tak dlouho nešlo, a teď se zadařilo takřka ihned. Nikdy na testy otcovství nešla, Jirkovi to ale řekla. Prosil jí, aby to zůstalo mezi nimi. Bál se, že přijde o syna, snachu i manželku. A také o syna, u kterého bude už navždy předstírat, že je to jeho vnuk.

Pravda nesmí spatřit světlo světa

Bylo pro něj přitom těžké, aby se choval jako děda - a ne jako otec. Nevyžádané rady rozdával až příliš často, pořád dokola do něčeho mluvil. Adamovi to nebylo příjemné natolik, že se s tátou na dlouhou dobu rozhádali.

„Nikdy se nepřestanu bát, že dojde na situaci, ve které vyjde pravda najevo, říká Petra. „Vím, že nikdy nesmím říct pravdu. Ale žít ve lži je těžší, než mě vlastně kdy napadlo…“

Zdroj: autorka vycházela z rozhovoru s hlavní aktérkou Petrou C.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz