Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Víte, co je to mentální nevěra? Ženy se jí nejčastěji dopouští s nejlepší kamarádkou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Míříte za svou kamarádkou pokaždé, co vás partner doma naštve, abyste jí to ještě za tepla převyprávěla? Možná teď na vašem vztahu pácháte mentální nevěru. A ublížit vám může více než ta fyzická.

Článek

Doma se pohádáte, čapnete klíče a míříte s lahví vína za nejlepší kamarádkou, které převyprávíte, co to máte doma za vola, jak s ničím nepomůže, nevydělá ani korunu, v posteli nestojí za nic a ještě v noci chrápe. Proč to ale neřeknete svému partnerovi?

Víme, kde je pravda?

Jasně, každý si někdy potřebuje postěžovat, my ženské to máme ve zvyku. Víc drbeme, přemýšlíme, probíráme. Jenže často probíráme jednu a tu samou věc dokola tak dlouho, až přijmeme naši verzi za tu jedinou správnou. Typicky v partnerských vztazích.

O pomoc doma si neřekneme a pak tvrdíme, že nám nikdo s ničím nepomůže. Jak je možné, že to chlapa nenapadne automaticky? Čekáme zásnubní prstýnek k Vánocům a on nám dá svetr. Proč nepoznal, co je naše skutečné přání? Potřebujeme pomoc finančně, ale nedáme najevo, že máme problémy. Proč mají všichni okolo život princezny a já nic?

Muži nechodí do hospody brečet

Pokud žena tráví celé dny po boku kamarádek, které jí ujišťují, že má doma pitomce, pravděpodobně tomu dříve či později uvěří. Mimochodem, kdyby jí tu celou dobu tvrdili, že má doma toho nejlepšího muže na světě, dost možná jim to bude vyvracet nebo hledat věci, ve kterých zas tak dobrý není. Špatným věcem se věří lépe a snadněji.

Mentální nevěra znamená, že chyby svého partnera vyprávíte jiným, neřešíte to s ním. Haníte před ostatními váš vztah, často partnera tím, co říkáte také ponižujete - my totiž vždy chceme v očích druhých vypadat lépe než ten, který nás tolik rozčilujete. A překvapivě jsou to právě ženy, které tohle dělají. Ačkoliv muži také umí říct svoje, už jste slyšeli chlapa, který na sebe hodí sako, aby si šel do hospody postěžovat, že měl doma rajskou a ne svíčkovou?

Možná příště, až zase bude doma oheň na střeše, vše špatně a s partnerem nebude řeč, zkuste vaše problémy nejdříve probrat s ním- ostatně, jeho se přece týkají.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz