Hlavní obsah
Umění a zábava

Zase dávají Čarodějky: Hlavní hrdinky se nenáviděly, Doherty chodila na plac opilá

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: se souhlasem TV Nova

Seriál Čarodějky uchvátil svého času diváky po celém světě. Sestry Halliwellovy měly své zvláštní kouzlo. Piper, Phoebe, Prue a později i Paige bojovaly se zlem, řešily své milostné vztahy, prožívaly zklamání i životní pády. A už se vysílá zase!

Článek

Na televizní obrazovky se ho rozhodla znovu přinést stanice Nova Lady, diváci ho najdou také ve videotéce Voyo. Ačkoli diváci jen sotva umí zastavit čas jako Piper, levitovat jako Phoebe nebo cestovat po světě jako Paige, každá dáma má své skalní fanoušky. Jaké jsou ty největší zajímavosti seriálu, jehož obnova před několika lety zcela zapadla a byla také ostře kritizována původními herečkami?

Těžké dětství Holly Marie Combs

Holly Marie Combs se narodila, když její matce bylo jen 14 let. Ačkoliv se její rodiče vzali, už dva roky po svatbě se rozváděli Hollyina matka se pak přestěhovala do New Yorku, kde její dcera začala studovat herectví. A snad právě to předurčilo její budoucí cestu. V seriálu Charmed si zahrála Piper a jako jediná se objevila ve všech dílech osmi sérií, čímž předstihla svou seriálovou sestru Phoebe, kterou hrála Alyssa Milano. Ta je dodnes pro Holly jednou z nejlepších kamarádek. O všech sestrách se to však říct rozhodně nedá.

Ani v soukromí neměla Holly nikdy na růžích ustláno. Vdaná byla celkem třikrát! V roce 1993 se provdala za Bryana Travise Smithe, ale po čtyřech letech se rozvedli. S druhým manželem Davidem W. Donohem má tři syny: Finleyho Arthura, Rileyho Edwarda a Kelleyho Jamese. Rozvedli se v roce 2011. V roce 2019 našla štěstí po boku Mike Ryana.

Smrt Prue ve scénáři nebyla

O problémech na place se mluvilo takřka od začátku. Nejvíce o Shannen Doherty, představitelce Prue. Spory vedly k jejímu propuštění, mluvilo se o alkoholu a drogách. Na place měla být opilá vcelku pravidelně, což natáčení významně ztěžovalo. Došlo tak na díl, ve kterém Prue zemřela. Nedávalo to vlastně moc smysl, protože pozorní diváci by našli hned několik způsobů, jak jí podle pravidel čarodějnického světa přivést zpátky, to ale pochopitelně nebylo žádoucí. Prue pak nahradila čtvrtá sestra Paige, kterou hrála Rose McGowan. První volbou pro tuto roli byly Jennifer Love Hewitt, která měla hrát už Phoebe nebo Tiffani Thiessen.

Bez zajímavosti není, že problémová byla Shannen už při natáčení seriálu Beverly Hills 90210. Neshody však panovaly na place už před vyhazovem, Shannen měla problém takřka s každým, nejvíc s Alyssou. S tou se prý doslova nenáviděla a každý společný záběr pro ně byl utrpením.

Staré záběry? Už nikdy!

Odchod Shannen Doherty byl tak dramatický, že nedala souhlas k použití svých záběrů ani fotografií v žádném další díle. Producent Brad Kern prozradil, že se jí snažili přesvědčit, a dokonce nabízeli peníze za každý záběr, kde by se v budoucnu objevila - šlo hlavně o záběry z minulosti. Bylo to ale marné, Shannen žádala příliš vysokou částku.

Proto není od čtvrté série vidět ani v rámci flashbacků. Například v epizodě o svatbě Piper vidíme pouze záda postavy odjíždějící na motorce.

Foto: se souhlasem TV Nova

Čtvrtá sestra Paige se objeví po smrti Prue

Druhé těhotenství Piper tvůrci odflákli

První těhotenství Piper je v seriálu podrobně zpracováno, druhé je však zmíněno jen okrajově. Důvodem je skutečnost, že původně ve scénáři nebylo. Holly Marie Combs byla skutečně těhotná a bylo třeba s tím pracovat.

Proto ji kamera často zabírá jen z určitých úhlů, aby v některých dílech zakryla rostoucí bříško. Pak dojde na vášnivou chvilku s Leem -a Piper má najednou břicho jako před porodem.

Nepovedený restart

V roce 2018 se producenti rozhodli slávu Čarodějek obnovit a natočili nové díly. Hlavní hvězdy původního seriálu však projekt ostře kritizovaly.

Holly Marie Combs dokonce urazilo, že tvůrci neoslovili jí. Prý si snad mysleli, že není dostatečně dobrá, aby točila znovu. Není překvapením, že nová verze úspěch nesklidila…

Zdroj: cnn.com, Hollywood Life, screenrant.com

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Alyssa Milano

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz