Hlavní obsah
Sport

Katar den 14 – Tulipány rozkvetly

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované.

Foto: Javi

První osmifinálový den byl ve znamení postupu favoritů.

Článek

Nizozemsko – USA 3:1 (2:0)

Američané začali utkání velmi aktivně, měli i první velikou šanci, ale Pulisic neproměnil. Zdálo se, že jejich aktivní hra bude dělat tulipánům velké potíže, ale ti dnes ukázali, v čem je jejich síla. Výborná přechodová fáze ve vysokém tempu, na málo doteků, přímočaře… a byly z toho dvě branky po zpětné přihrávce z prostoru kolem pokutové značky. Američané dvakrát zaspali návrat (především tedy střední záložníci, kteří tento prostor musí vyplnit) a i přes svou herní převahu, museli dohánět manko. Druhá půle byla obdobná, jako první – Američané se snažili hrát, ale když už se dostali do nějaké šance, neuspěli. Až čtvrt hodiny před koncem Wright protečoval centr spoluhráče do branky. Když už se nadechli Američané k tlaku, umravnil je Dumfries, hráč zápasu v dresu Nizozemska. I když výkon tulipánů nebyl v globálu přesvědčivý, nebyl dominantní, tak byli efektivní a účelní. USA odehráli dobrý turnaj, soupeře rozhodně potrápili a já jsem zvědavý, jak se posunou za 4 roky na domácím turnaji.

Argentina – Austrálie 2:1 (1:0)

Argentinci 75 minut s klidem kontrolovali utkání. Australané neměli prakticky vůbec žádnou šanci, nedrželi míč, nebyli nebezpeční… pak přišla kontaktní branka na 2:1 a Australané vycítili šanci. V tu chvíli začalo být utkání zajímavé! Behič se prezentoval úchvatným sólem, které bohužel neskončilo vyrovnáním. Dlouho to vypadalo, že si Australané nevytvoří žádnou větší šanci ke srovnání, naopak Argentinci mohli několikrát rozhodnout, až v sedmé nastavené minutě přišel centr a obrovská šance outsidera. Sice Australané nepostoupili, ale domů pojedou s hlavou vztyčenou, mohou být spokojení. Argentinci se po úvodní porážce ve skupině zvedli a nyní už si fotbal mnohem více užívají, což je na první pohled patrné.

Ve čtvrtfinále na sebe tedy narazí Argentinci a Nizozemci. Velmi těžký zápas, na obě dvě strany otevřený. Argentinci mají Messiho, Nizozemci zase svou strojovou hru s rychlým přechodem do útoku a secvičené akce. Nutno podotknout, že ani jedna z obran není nepropustná, takže je možno očekávat i nějaké ty branky.

Zítra nás čekají utkání Francie – Polsko a Anglie – Senegal, kde si myslím, že by favorité z Francie a Anglie neměli mít problém postoupit. Možná Senegal by mohl trochu klást odpor, ale Poláci už měli být dávno doma…

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz