Hlavní obsah
Aktuální dění

Katar den 19 – Marocký sen pokračuje!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velké turnaje přináší velké příběhy, letos to bude o tom marockém.

Článek

Maroko – Portugalsko 1:0 (1:0)

Celé utkání mělo očekávaný ráz. Maročané vycházeli ze svého nacvičeného 4-5-1, Portugalci hledali cestu k zakončení. Smutné na tomto zápase bylo to, že se hra dosti podobala utkání Maroka se Španělskem. Portugalci se téměř nepoučili a spoléhali se na tupé obehrávání míče kolem obranné zdi soupeře. Ano, situací si několik vytvořili a řekl bych, že i velmi nadějných, ale dnes v pokutovém území rozhodně chyběl Ronaldo. Sice už není v takové smrtící formě, neutíká každému obránci, ale pořád se velmi dobře orientuje v pokutovém území, kde se dnes odehrálo několik situací, které Portugalci nedokázali zakončit přesně a efektivně. A 40 minut pro něj bylo zkrátka málo. Maročané ze své pevné obrany vyráželi ke smrtícím brejkům a také si vytvořili řadu zajímavých příležitostí. Rozhodla branka ze vzduchu, kdy brankář Costa vyběhl do tmy. Přestože v závěru si Portugalci vytvořili šance, nedokázali se již prosadit. A tak si říkám, co je to za čáry máry, že Maroku ještě nikdo nevstřelil gól? Rozhodně jim pomáhají fanoušci, kteří mají jednoznačnou přesilu v hledišti a jsou skvěle slyšet.

Anglie – Francie 1:2 (0:1)

Už při prvním pohledu na pavouka vyřazovacích bojů se toto utkání rýsovalo a bylo jasné, že půjde o jeden z vrcholů turnaje. A to se i potvrdilo. Hrálo se skvělé utkání, ve kterém bylo k vidění mnoho zajímavých akcí, branky, vypjaté situace a zkrátka skvělý fotbal. Mírně navrch měli sice Angličané, ale v detailech, které rozhodují takovéto zápasy, selhali. Ať už brankář Pickford při první brance nebo kapitán Kane při druhé penaltě, kterou mimochodem vyrobil Hernandéz absolutně nesmyslným vražením do Mounta, který nemohl zahrát míč ani kdyby vyskočil dva metry do vzduchu. Překvapivě dnes nerozhodoval Mbappé, toho si soupeř vcelku pohlídal. Ale Giroud, to je takový přízrak. Úžasný profesionál a střelec s čichem na branky. Je škoda, že se tento zápas nemůže opakovat ještě v semifinále.

Když si totiž představím, že se do semifinále doslova probojovali Chorvaté a Maročané, tak se mi chce plakat. Ano, jsou to krásné příběhy, vydřené postupy, ale oko a srdce fotbalového fanouška se zrovna nenasytí překrásnou podívanou. Před mnoha lety na Euru padl výrok – „Řekové se rozhodli, že nejlepší obranou je…obrana!“. A letos se touto taktikou inspirovali výše zmíněné mančafty. Soudil bych, že Argentinci budou mít s Chorvaty velký problém. Oproti tomu věřím, že Francouzi už odčarují kouzlo francouzského B týmu, tedy Maroka, a postoupí. Zároveň stále stojím za tím, že Francie je největším favoritem šampionátu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz