Hlavní obsah
Aktuální dění

Katar den 21 – Maročané konečně inkasovali!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované.

Francie se dnes inspirovala včerejším utkáním a porazili Afričany jejich taktikou.

Článek

Francie – Maroko 2:0 (1:0)

Včerejší zápas Argentinců byl pravděpodobně inspirací i pro dnešní taktiku Francouzů. Už od úvodu se nepouštěli do velkého držení míče, ale byli ve svých akcích přímočaří. Hodně jim pomohla chyba stopera již v páté minutě, která vyústila v závar před Bonovou brankou a odražený míč umístil do sítě na zadní tyči zcela osamocený Hernandez. Tato branka určila ráz celého utkání, neboť v tuto chvíli museli tvořit Maročané. A měli držení míče 62 % a na rozdíl od Chorvatů včera se dokázali dostat i do řady velmi zajímavých příležitostí. Až mě to osobně překvapilo, jak dokázali místy rozebrat francouzskou obranu. Nicméně chyběla jim ta zásadní kvalita v dohrávání situací. Někdy i trocha štěstí, ale zkrátka nepodařilo se žádnou akci dotáhnout do zdárného konce, přestože si Maročané chvílemi vytvořili až drtivý tlak. Nakonec v 79. minutě potvrdil vítězství Francie svým prvním dotekem s míčem střídající Kolo Muani, který dorazil Mbappého sraženou střelu. Nutno podotknout, že přestože do té doby Mbappé mnoho nepředvedl, přišel tento jeden moment, ve kterém prošel přes 4 soupeře a připravil jednoduché zakončení pro spoluhráče. I v tom je velikost hráče.

Dotvořily se nám tak dvojice pro souboje o medaile. Já osobně jsem je takto čekal. Argentina vyzve ve finále Francii, což bude bezpochyby zajímavé utkání. Já osobně to přeji Argentině a také si myslím, že má sílu to letos dokázat. Messi hraje v úžasné formě, je skvěle doplněn spoluhráči a je tím touženým rozdílovým hráčem. Proti němu bude stát silná ofenzíva v čele s Griezmanem, Giroudem a Mbappém. Snad to bude utkání hodné finále! O třetí místo se utkají defenzivně laděné týmy, snad z toho nebude jen strohé čekání na penalty. Sílu mají oba celky, já osobně fandím Maroku, ale Chorvaté budou také silní.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám