Hlavní obsah
Aktuální dění

Katar den 20 – Argentinci přechytračili Chorvaty!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované.

Chorvaté dnes odehráli ze svého pohledu absolutně nezvyklý zápas a vůbec jim to nesvědčilo.

Článek

Argentina – Chorvatsko 3:0 (2:0)

Argentince je potřeba pochválit za skvěle zvolenou taktiku pro tento zápas! Od začátku totiž nechali hrát Chorvaty a soustředili se na obranu své poloviny hřiště. Chorvaté sice měli v první půli držení míče 63 %, ale pouhé 4 doteky ve velkém vápně! Bylo absolutně vidět, jak tento herní styl Chorvatům nesvědčí a nevědí si s ním rady. Na tomto šampionátu to zkrátka není tým, který by měl držet míč a obehrávat jej ze strany na stranu. Naopak Argentinci dnes ukradli Chorvatům jejich hru. A když jindy bezchybný Modrič fatálně chyboval a nechal si proklouznout míč pod nohou, mohli jít Argentinci do efektivního protiútoku, ze kterého rezultoval jasný pokutový kop. Messi jej zahrál skvěle, ale je třeba také zmínit, že Livakovič OPĚT trefil stranu, kam míč poletí. Tohoto brankáře bych si přál mít ve svém týmu, když se kopou penalty! Chorvaté dále kombinovali a hledali cestu k zakončení, po další ztrátě však svou nedůsledností v obraně umožnili Alvaresovi skórovat po dalším brejku. Co Chorvaty po celý turnaj zdobilo, to dnes hrálo proti nim. Ve druhé půli se hrálo dost podobně, ale Chorvaté zahrozili prakticky jen ze standardních situací. Ze hry si nevytvořili vůbec nic, čímž jen navázali na své dosavadní působení na MS. Naopak Argentina si tvořila situace z brejků a nakonec ještě Messi, poté co vyškolil Gvardiola, přihrál na další branku Alvaresovi. Dnes Messi 1+2 a jeho výkon je podstatně zásadnější pro tým než byl na uplynulých šampionátech. Mám pocit, že letos nalezla Argentina symbiózu mezi toulavým Messim a ostatními hráči, kteří ho mají doplnit a podpořit. Navíc tulák je letos i mnohem aktivnější směrem pro tým, což je následně ohromně znát.

Je však Argentina schopná vyhrát celé mistrovství? Já osobně bych jim ohromně fandil, hlavně kvůli Messimu. Ale budou to mít velmi složité proti obrovské ofenzivní síle Francie, která, jak pevně věřím, zítra projde přes Maroko. Naopak Chorvaté budou muset o víkendu ukázat, že se umí porvat i s rolí tvůrce hry a favorita utkání. Já se bojím, že to nedokáží…

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám