Hlavní obsah
Aktuální dění

Katar den 15 – Klidný den pro favority

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Javi

Obě dnešní osmifinále měly dost podobný průběh – v první půli outsideři kousali, ale favorit v závěru poločasu rozhodl a ve druhé půli už utkání kontroloval.

Článek

Francie – Polsko 3:1 (1:0)

Francouzi nastoupili do utkání s pocitem, že se Poláci porazí sami. Ti naopak předvedli asi nejsmysluplnější výkon na šampionátu. Minimálně v první půli velmi dobře presovali a vytvořili si i nadějné pozice ke skórování, ale neuspěli. Když se v závěru poločasu trefil Giroud, bylo rozhodnuto. Poláci se sice pokusili v úvodu druhé půle ještě soupeře potrápit, ale po pár minutách jim došel dech a Francouzi už utkání kontrolovali. Zajímavý kontrast přinesl výkon Mbappého, kterému se absolutně nedařilo, do 70. minuty mu uskakoval míč, dával si příliš dlouhé doteky, měl potíže se zpracováním…a pak vstřelil dvě krásné branky! To hodně svědčí o velikosti tohoto hráče a podle mě je pro tým Didiera Deschampse nepostradatelný! Jeho skóre 9 branek z 11 utkání na mistrovstvích světa je úchvatné! V závěru se Poláci nakonec dočkali pokutového kopu, který nejprve Lewandowski neproměnil, ale při špatném postavení Llorise dostal šanci na reparát a ten už konečně proměnil – tedy prakticky až třetí penaltu na turnaji. Poláci tak končí a podle mě se dostali až zbytečně daleko…

Anglie – Senegal 3:0 (2:0)

Dopředu jsem avizoval, že Senegalci budou dělat favoritovi problémy. A skutečně – jejich pressing a skvěle organizovaná defenziva dlouho Angličany k ničemu nepouštěla, dokonce díky aktivnímu napadání měli dvě velké šance. Angličané dlouho nevěděli, co hrát, byli bezzubí a bez invence. Chyběly náběhy, přímočarost, rychlost. Až v závěru poločasu předvedli dvě rychlé akce a tím rozhodli utkání. Z ničeho nic. Druhou půli už měli plně pod kontrolou, drželi míč, soupeře k ničemu nepustili, a ještě přidali gól. Senegalci tedy mohou jet domů, rozhodně spokojení za to, kam až se dostali.

Dnešní vítězové se potkají ve čtvrtfinále a tipnout vítěze bude pekelně složité. Oby týmy hrají velmi dobře a mají obrovský potenciál. Pokud Anglie uhlídá Mbappého, má šanci postoupit, ale já osobně věřím Francouzům.

Na zítřejší program se velmi těším! Tuším totiž překvapení… Brazilci by si s Koreou měli poradit, ale co Chorvaté s Japonci? Já tam cítím velkou šanci pro Japonce, pokud předvedou stejné výkony jako proti Němcům a Španělům, budou tedy kvalitně bránit a vyrážet do smrtících protiútoků, mají šanci vyhrát…a zase 2:1, jak jinak.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz