Hlavní obsah
Sport

Katar den 16 – Asiaté končí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Javi

Radost japonských fotbalistů

Velmi očekávané utkání mezi Japonskem a Chorvatskem nakonec skončilo postupem Evropanů, Korejci neměli nárok.

Článek

Japonsko – Chorvatsko 1:1 (1:0), 1:3 p.k.

Japonci pro mě byli favoritem zápasu. Od úvodu diktovali tempo a vytvořili si několik náznaků slibných příležitostí. Chorvaté se jen těžko dostávali do střeleckých pozic a když už se k zakončení dostali, narazili na výborného brankáře. Japonci pokračovali ve výkonech ze základní skupiny, běžecky výborní, agresivní, hrající nátlakově, v ofenzivě odvážní, techničtí… To vše vyústilo v poločasové vedení. Druhá půle začala stejně, jako probíhala ta první, ale po deseti minutách se z ničeho nic, z nevypracované šance, spíše obyčejného centru, trefil Perišič a situace na hřišti se začala obracet. Chorvaté měli najednou trochu více chuti a sil. Utkání dospělo do prodloužení a přesto, že si obě strany vytvořili několik zajímavých situací, šlo se do penalt. Už dlouho jsem neviděl takovou penaltovou bídu jako v podání Japonců. Jak jsem je chválil za předvedené výkony, tak tahle disciplína rozhodně není pro ně. Samozřejmě chorvatský brankář skvěle odhadl stranu, kam budou exekutoři kopat, a penalty doslova lapil, ale k dokonalosti kopu chybělo mnoho. Japonci tak bohužel míří domů, mdlý Evropané postupují (to už tu jednou bylo?!). Na mě zatím Japonci udělali nejlepší dojem, bezkonkurenčně. A to proto, že by hráli nějak úchvatně, přestože se mi jejich hra líbila, ale svým chováním a chováním svých fanoušků a trenéra. Fanoušci celý (a každý) zápas bez ustání zpívají, trenér se chová slušně a uctivě bez nějaký výlevů, hráči se nedohadují ani se soupeřem, ani s rozhodčím. Hrají sice důrazně, ale fér. A na závěr po sobě vždy vše uklidí! Na mě udělali skvělý dojem!

Brazílie – Jižní Korea 4:1 (4:0)

Brazilci vlétli do utkání jako uragán a už v první půli rozebrali Korejskou obranu čtyřmi góly. Nutno přiznat a zároveň ocenit, že Korejci jim to usnadnili tím, že se s nimi snažili hrát otevřenou partii. Nicméně Brazílie je natolik silná, že i dobře postavenou obranu soupeře dokázala rozebrat. Ve druhé půli kanárci polevili a umožnili soupeři dostat se do několika zajímavých šancí, a nakonec i vstřelit branku. Výsledek odpovídá rozložení sil, pro Korejce je samotný postup ze skupiny úspěchem.

Ve čtvrtfinále se utká Brazílie s Chorvatskem a věřím, že kanárci nebudou mít problém postoupit. Mají v týmu velkou pohodu, kvalitu jak v útočné, tak obranné fázi, umí zahrát nátlakově a za zády mají výborně chytajícího brankáře.

Zítra jsou na programu dvě zajímavá utkání, přičemž zápas Portugalska se Švýcarskem nemá jasného favorita (já věřím Portugalcům), naopak Španělé budou v zápase proti Maroku favoritem, ale snadné to mít rozhodně nebudou!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz