Hlavní obsah
Názory a úvahy

Když všude vidíš ruské vlajky, navštiv optika, případně psychologa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Demonstrace na podporu Ruska mají prý roční výročí, tvrdí autor a rozepisuje se o údajně pomatených občanech. Činí tak patrně před očekávanou sobotní demonstrací.

Článek

Nuže, pane Hradecký, první velké demonstrace na Václaváku jsem se zúčastnila v době končícího covidismu. Na pódiu stáli lékaři, vědci a právníci, pod pódiem bylo více než 100 tisíc lidí, kteří už měli po krk nesmyslných opatření a očkovacího teroru. Navíc byli naprosto zklamáni novou vládou, která před volbami slibovala nápravu a nakonec dál pokračovala v kovidteroru jako by se nechumelilo.

Ti naštvaní lidé měli české, slovenské a moravské vlajky. Proč by tam kdo tahal ruskou? Možná nějaký pomatenec nebo provokatér, ale v tom davu jsem osobně žádnou rukou vlajku neviděla. Řešili jsme covidteror a nesplněné sliby vlády.

A pak jsem byla na dvou obřích demonstracích letos na jaře. Ty svolala strana PRO v čele s Judr. Rajchlem. Hlavním tématem byla nespokojenost občanů s postupem vlády při řešení všech problémů.

Dopředu nás vámi očerňovaný Rajchl prosil, abychom zachovali klid, důstojnost a nadhled za všech okolností, abychom donesli jen české, moravské a slovenské vlajky, v žádném případě ruské, abychom odolali všem provokacím a případného provokatéra označili a přenechali policii. A to jsme dodrželi. Vy jste snad viděl Václavák plný ruských vlajek? Asi byste měl změnit optika. Nebo přestat lhát.

Označujete styl JUDr. Rajchla za hitlerovský. Pusťte si nějaké Hitlerovy proslovy, prosím vás, a nesrovnávejte jekot fanatického blázna s výrazným, ale srozumitelným a logickým projevem zkušeného advokáta!

Program strany PRO jste označil štítky rusofilství, xenofobie, rasismus, homofobie, antienviromentalismus. Můžete mi, prosím, objasnit, jak se na požadavky 1) Česko na prvním místě 2) bezpečnost republiky a občanů 3) energetická bezpečnost 4) svrchovanost ČR při jednáních vztahují vaše nálepky?

O odchodu některých členů mluvíte jako o hromadném exodu. Asi abyste navodil pocit zhroucení. Napsat, že odešli tři lidé z vedení a dva řadoví členové nezní tak dobře, že?

A pak jste se pustil do Okamury a SPD. A jako u Rajchla i zde operujete stále dokola termíny „dezinformace“ a „dezinformační scéna“. Můžete mi je vysvětlit? Ještě to totiž nikdo nedokázal! Nejblíž se dostal premiér Fiala, když prostoduse přiznal, že dezinformace je nesprávná informace. A nesprávnost už je dána úhlem posuzovatele, že? Nikde žádná objektivita, jen subjektivní hodnocení!

Správně byste měl mluvit o lžích. Ale ty byste musel dokázat. A to není tak snadné jako blábolit o dezinformacích, viďte?

V závěru své úvahy vyslovujete naději, že ruské vlajky na Václaváku dlouho neuvidíte. Nemusíte se bát - nebyly tam dřív, nebudou ani teď! Ale my, nespokojení občané, ano.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz