Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Muži zírají na prsa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Image by Freepik

V psychologii se tvrdí, že je to přirozené, jelikož se jedná o vzpomínku na „mateřskou lásku“. Pozůstatek toho, že měli k dispozici dvě obří prsa velikosti jejich hlavy, kdykoli si vzpomněli.

Článek

(No, jako dítě jsem těchto výsad taky využívala, ale v dospělosti mě to nenutí k zírání na prsa ostatních žen.) Ano, podle psychologů zkrátka příroda využila neurální okruh, který je původně určen k posílení vazby mezi matkou a dítětem během kojení k tomu, aby vznikala vazba mezi mužem a ženou.

Nechci tady shazovat psychologii, ale podle mě je důvod v celku prostý. Prsa jsou projevem ženskosti a ta podněcuje sexuální cítění mužů – ženy se zkrátka odlišují od mužů a tahle odlišnost nás vzájemně přitahuje. Ženy mají jiné křivky, jiné držení těla, vyšší položení hlasu.

Proběhla také studie, kdy se jak muži, tak ženy (studenti na univerzitě), měli dívat na fotografie žen, a bylo sledováno, zda se podívají na prsa, byť jen na okamžik. Ze studie vyšlo, že obě pohlaví se na prsa, byť jen na okamžik, podívala, i když důvody byly rozdílné. Ženy podvědomě hodnotily konkurenci, muži přitažlivost.

Milí muži, věřím, že spousta žen chápe vaši fascinaci, ale věděli jste, že pokud na schůzce sjíždíte ženě pohledem z očí na prsa, pak se značně ochuzujete o možnost dalšího sblížení? Měli byste být rafinovanější. Okaté zírání vám zkrátka ubírá body. Chce to trochu taktu.

Je to zdravé

Ve Frankfurtu v nemocnicích, také proběhla studie vlivu na zdraví (ovšem 200 mužů mi přijde jako celkem malý vzorek na vyvozování závěrů, nicméně věřím, že studie to byla příjemná), kdy údajně jen desetiminutové obdivování vyvinuté ženy spálí pozorovateli stejné množství kalorií jako třicetiminutový aerobní trénink (to je panečku najednou vysvětlení, proč se mužům hubne o tolik snadněji). Takovéto desetiminutové každodenní potěšení prý snižuje riziko infarktu i mrtvice.

Jsem zvědavá, zda se tato léčebná kúra začne předepisovat u praktiků.

Rafinovanost žen

Nemohu se než jen pousmát vysvětlení jednoho mého kamaráda, který své obdivné pohledy vždy zabalí do vysvětlení, že v něm dřímají jeho pravěcí předci – lovci – kteří přeci číhali na každý pohyb a zamířili tam. Jen je ten jeho lov o něco více marnivý. Rád se dívá na pohupující se ženské poprsí.

Na druhou stranu jeho prozření, že ženy umí své vnady rafinovaně ukrýt do podprsenek různých tvarů a vyztužení, což považuje za zradu, přináší mé maličkosti trochu škodolibé radosti a fandění ‚domácímu týmu‘.

Příroda totiž naděluje variabilně a k úlevě žen, kterým nadělila nuznější dekolt, má každé zboží svého kupce a ženská rafinovanost v oblékání mění pravidla hry.

Pastva pro oči

Jiný kamarád tvrdí, že přece musí ohodnotit tu snahu, kterou ženy vkládají do toho, aby vypadaly dobře. Kolik hodin prý strávíme u zrcadla a vybíráním šatů cožpak to neděláme proto, abychom sklidily pár obdivných pohledů?

Pro něj je to prý stejné, jako bychom neohodnotili umělecká díla – je to zkrátka pastva pro oči.

Prsa zkrátka muže fascinují a vzhledem k tomu, že nás evoluce postavila na dvě nohy, tím jaksi přiblížila tyto body zájmu blíže k mužskému zraku. Nezbývá než se s tím smířit a rafinovaně toho využívat.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz