Hlavní obsah
Sport

Šance českých klubů na postup do čtvrtfinále evropských pohárů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Brgesto / Wikimedia Commons / volné dílo

Řekněme si to narovinu, situace pražských S není před odvetami jarních bojů o čtvrtfinále Evropské ligy příliš růžová.

Článek

Nejprve bych se rád zaměřil na tým z Letné, který odjíždí na liverpoolský Anfield Road s daleko nejhorší pozicí ze všech tří našich zástupců. Domací prohra 1:5 s anglickým favoritem z prvního zápasu opravdu mnoho šancí na postup do další fáze nedává.

Určitě však nelze hovořit o tom, že by Liverpool přistoupil k odvetě s menší důležitostí nebo snad došlo z jejich strany k nějakému podcenění. Jsou si vědomi síly Sparty a i když vzhledem k náročnému programu, který je do konce sezóny čeká, pošetří pár opor základní sestavy, jsem toho názoru, že opět zvítězí a před domácím publikem si postup spolehlivě pohlídají.

Poněkud optimističtější situace panuje na druhém břehu Vltavy. Slavia uhrála na milánském San Siru celkem nadějný výsledek 2:4 a zejména prvních 25 minut utkání byla lepším týmem. Škoda nešikovnosti obránce Dioufa a jeho červené karty. V deseti se jejich naděje na přijatelnější výsledek rapidně snížily. Když vezmeme v potaz kvalitu jakou AC v ofenzivě disponuje nebylo pro ně těžké oslabenou obranu prolomit.

Na druhou stranu italský tým už dávno nepředstavuje válec, jenž na začátku milénia kraloval fotbalové Evropě a pravidelně se dostával do závěrečných bojů Ligy mistrů. Loňská účast v semifinále milionářské soutěže byla spíše příjemným překvapením ze strany milánského giganta.

Jindřich Trpišovský a jeho tým se určitě pokusí najít způsob, jakým dokázal už ve skupině doma porazit AS Řím 2:0 a vyprodaný Eden jeho svěřence požene dozajista kupředu. Podle mého Slavia sice uspěje, ale na postup to přeci jen stačit nebude.

Nejlépe rozehraný dvojzápas má plzeňská Viktoria v osmifinále konferenční ligy. Bezbranková remíza na hřišti Servette Ženeva dává týmu ze Štruncových sadů nemalé šance na úspěch.

Viktoriáni navíc mají v hlavách nedávnou výhru v ligovém šlágru nad Spartou v poměru 4:0 a tou si také ověřili, že v domácím prostředí se nemusejí obávat žádného soupeře.

Plzeňský stratég Miroslav Koubek odvádí skvělou práci a naordinuje svému týmu takový způsob hry, který na švýcarského soka bude platit. Plzeň se tedy jako jediná z našich zástupců probojuje do čtvrtfinále.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz