Hlavní obsah
Sport

Trenér Hašek překvapil nominací české fotbalové reprezentace

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Wikimedia Commons

wikimedia

První nominace nového kouče české fotbalové reprezentace Ivana Haška na zápasy s Norskem a Arménií vyvolala řadu emocí.

Článek

Když se podíváme na trojici vyvolených brankářů, zase tak překvapivá není. Jedničkou mezi třemi tyčemi, pokud mu vydrží zdraví, bude gólman pražské Slavie Jindřich Staněk. Krýt záda mu podle všeho bude talentovaný Kovář z Leverkusenu spolu s Jarošem, na kterého zbyde role trojky.

Mezi obránci určitě překvapí absence Vladimíra Coufala z londýnského West Hamu. Stabilního člena týmu Premier League však trenér Hašek opomněl z kázeňských důvodů kvůli návštěvě baru před stěžejním utkáním na minulém srazu. Pokud si udrží stávající výkonnost Mistrovství Evropy v Německu by ho minout nemělo.

Naopak pozitivním tahem je povolání tří mladíků Hranáče, Gabriela a Vlčka. Ve svých klubech hrají důležitou roli a případný reprezentační debut si určitě zaslouží. Jejich herní vyzrálost vzhledem k nízkému věku znamená velký příslib do dalších let.

K nováčkům se řadí i záložník plzeňské Viktorie Pavel Šulc. Nejlepší střelec Fortuna ligy si svou formou razantně říkal o pozvánku už delší dobu a je dobře, že se konečně stala skutečností.

Někoho mohlo zaskočit jméno navrátivšího legionáře Baráka z Fiorentiny či mladičkého Matěje Juráska, jenž se vrátil po zranění ve velké fazóně a jeho góly v lize, taktéž proti AC Milán, to jen potvrdily.

Největší rozporuplné reakce způsobil ofenzivní univerzál Adam Hložek. V týmu lídra Bundesligy to totiž nemá vůbec snadné a na hřiště se dostává pouze sporadicky většinou na posledních pár minut. V posledním zápase Leverkusenu však nastoupil od začátku a brankou pomohl k výhře nad Freiburgem 3:2. Zavřel tak ústa kritikům, kteří by na jeho místě rádi viděli například dalšího hříšníka z olomouckého baru, forwarda Jana Kuchtu.

Nesmíme zapomenout, že toto je pouze nominace k přípravným střetnutím a finální třiadvacítka jedoucí na Euro může vypadat zcela jinak.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz