Hlavní obsah
Rodina a děti

Anketa národa. 5 milionů porotců má možnost virtuálně odsoudit střídavku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Z komentářů ke článku vyplývá, že většina z vás přesně ví, co je pro děti dobré. Sřídavka ne! Pouze jeden domov! Dobrá. Proč nevyužít platformu Seznam Medium k anketě o střídavé péči?

Článek

Než začnu, rád bych poděkoval všem, kteří se nebáli prezentovat svůj názor veřejně a zapojili se do diskuze u mého článku. Je pozitivní, že téma střídavé péče lidi zajímá a přemýšlí o něm.

Je to jen možnost

Závidím všem, kteří naprosto přesně vědí, co je pro děti dobré. Vaši jistotu bych chtěl mít. Své děti znám celý jejich život, ale stále úplně nevím, co je pro ně dobré. Většina mých článků pojednává o hledání tohoto svatého grálu rodičů. Články o ADHD, astmatustřídavce mohou inspirovat ostatní. Základní informace jsem vyčetl z knih, nebo vyslechl u odborníků. Podle potřeb dětí jsem je upravil a aplikoval. Jak jistě mnozí víte, není to snadné. Stejně tak střídavka. Neprosazuji střídavou péči. Dokonce ji považuji v mnoha případech za nevhodnou. Je to ale možnost! Zákonná možnost ke kompromisní dohodě v případě, kdy rozvádějící se rodič chystá použití atomovky v podobě tahání dětí po odbornících, kde po nich bude vyžadováno rozhodnutí, jakého rodiče mají raději. Neboli, ke komu půjdou! Pro upřesnění. Bavím se o dětech ve věku 6+. U mladších je střídavka holý nesmysl. Příklad: Rodiče si jdou po krku. Navzájem si ublížili příliš na to, aby se dohodli o dětech. Kdo z vás to zažil, překonal nevraživost vůči bývalému partnerovi, a myslel při rozhodování pouze na děti, zaslouží metál a titul rodič roku. Možná století. Střídavou péči považuji za kompromisní řešení, které zklidní obě strany do té doby, než převládne rozum a dohodnou se s ohledem na potřeby svých dětí.

Anketa

Článek četlo velmi mnoho lidí. Je nasnadě tak velký objem čtenářů požádat o další spolupráci. S vaším dovolením bych vás využil, jako ukázkový vzorek populace, který by se mohl zúčastnit veřejné ankety o střídavce. A proč ne? Rozvody jsou, bohužel, na denním pořádku, hádky o děti také a některé z vás, co se právě nacházíte v ošklivé rozvodové při, by mohl inspirovat k dohodě. Jdeme na to.

Anketa

Co pro vás znamená „být rozumný(á)“ v souvislosti s rozhodováním o péči?
Nechat dítě s matkou
4,8 %
Dohodnout se s ohledem na potřeby dítěte
95,2 %
Nechat dítě s otcem
0 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 42 čtenářů.

Anketa

Jste si sebou naprosto jisti, že při bouřlivém rozvodu budete o dítěti rozhodovat pouze v jeho prospěch?
Ano
6,8 %
Doufám, že ano
72,7 %
Ne
20,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 44 čtenářů.

Anketa

Jste ochotni, v případě naprosté neshody s expartnerem, uvažovat alespoň krátkodobě o střídavé péči?
Ano
34,1 %
Možná
45,5 %
Ne
20,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 44 čtenářů.

Anketa

Je střídavá péče zneužívána?
Ano
69,6 %
Ne
2,2 %
Nevím
28,2 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 46 čtenářů.

Anketa

Považujete koncept střídavé péče, „putující dítě“, za správný?
Ano
2,3 %
Ne
56,8 %
Možná, pokud jsou rodiče rozumní a dítě souhlasí
40,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 44 čtenářů.

Pokud máte vlastní 100% fungující nápad, jak celonárodně vyřešit stresování dětí při a po rozvodu, tak se s námi podělte. Velmi vás o to prosím. Následně si můžete vyzvednou Nobelovu cenu za mír.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz