Hlavní obsah
Satira

Putinbaba a 40 klonů. Prezidentská odysea do říše západních draků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay - Wikipedie

V hlubinách politického lesa, kde se pravda mísí s fikcí a sliby s korupcí, se skrývá tajemná jeskyně Mauzolína. V ní sídlí Putinbaba, mocný prezident, a jeho věrná družina 40 klonů.

Článek

Putinbaba, charismatický vůdce s uhrančivým pohledem a neprůstřelnou pamětí, který si pamatuje jména všech svých 87 % voličů. Dokáže zkrotit i ty nejrozbouřenější davy sliby o prosperitě a zlatých horách.

V pouhých 58 letech se, během předvolební kampaně, naučí bruslit a hrát hokej. Ještě týž rok vyhrává nejvyšší hokejovou soutěž „Gulag Cup“ se svým týmem KGB Slavoj.

Je neporazitelný bojovník a mistr Juda. Každý protivník jde okamžitě k zemi. A to i v případě, že nejsou na tatami. Mistrova okenní finta je pověstná svou pádnou razancí.

Putinbaba je dokonalý. Putinbaba je věčný. Putinbaba nemá knír!

Zatímco panika pomalu svírala jeho srdce, shromáždil svou věrnou družinu a zvolal hromovým hlasem: „Můj knír, symbol mé moci, byl ukraden! Na tom, kdo ho najde, spočívá náš blahobyt!“

Družina klonů se rozutekla do všech koutů říše. Prohledávali paláce i chýše, ptali se prostých i urozených. Ale knír, jako by se vypařil do vzduchu. Putinbaba se vrhl do víru zoufalství. Bez kníru se cítil slabý a zranitelný. Jeho charisma vybledlo a davy, dříve uchvácené jeho tajemným úsměvem, se mu posmívaly.

Jednoho dne se k němu dostavil starý čaroděj Prigojožin Zbažinov, zahalený do šarlatového pláště. „Vím, kde je tvůj knír,“ promluvil chraplavým hlasem. „Ale dříve, než ti ho vrátím, musíš splnit můj úkol.“ Putinbaba, hnaný zoufalstvím, souhlasil. Čaroděj mu zadal nelehký úkol. Zdolat legendárního draka jménem Ohnivák Volodymyr.

Putinbaba, ačkoliv oslabený ztrátou kníru, se vydal na cestu. 40 klonů, po zuby ozbrojených, mu dělalo doprovod. Po strastiplné pouti dorazil do vesnice Kyjevice a stanul tváří v tvář hrozivému drakovi. V srdci se mu znovu probudila síla a odhodlání. Boj byl krutý a nelítostný. Navzdory své přesile, Putinbaba poprvé v životě prohrál.

Zapomněl totiž na drakovy kamarády. Plamenomet Joe, Šupinka Emmanuel, Dýmák Andrzej a Ohnivous Petr nenechali přítele na holičkách. Počkali, až Ohnivák oslabí skupinu klonů a pak si na ně společně došlápli. Doslova je rozšlápli.

Putinbaba zůstal sám. „Vyhrál jsem a knír je můj,“ křičel na draky zmatený a rozčilený. Draci na sebe nerozhodně pohlédli a Dýmák povídá: „Co s ním? Zabít ho nemůžeme a nechat jít také ne.“ Vtom se ozval mohutný hlas Ohnivákův: „Napadl mě a já určím trest!“

Drak zvedl tlapu, přišlápnul prezidenta k zemi a pronesl: „Tvůj knír sice zmizel, ale tvá pýcha zůstala. Naučíš se tedy pokoře! Poneseš mě na svých bedrech do každé vesnice v zemi a budeš všem vyprávět o své porážce. A nebudeš lhát! Budeš jim líčit, jak ses se mnou utkal ve spravedlivém boji a jak tě moji přátelé i já sám zahanbili. A na konci každého vyprávění zazpíváš naši hymnu. A začneš okamžitě!“

Putinbaba, hluboce uražený dračím trestem, se pustil do vyprávění občanům Kyjevic. Ovšem se svou typickou interpretací událostí. Jeho verze bitvy? Epická srážka s obří ještěrkou, kterou on sám statečně zpacifikoval pomocí chvatů Juda a tajné techniky KGB zvané „Úder labutě“ (což překvapivě zahrnovalo máchání křidýlky).

Draci poslouchali s rostoucím zděšením. Plamenomet Joe si nervózně srkal sírou, Šupinka Emmanuel si zakrývala oči křídlem a Dýmák Andrzej si s povzdechem zaklepal na čelo. Když Putinbaba došel k části o svém vítězném zpěvu hymny, Ohnivák Volodymyr už nemohl dál. „Dost!“ zahřměl drak. „Nelíbí se ti naše hymna tak moc? Tak ji budeš zpívat pořád!“ A mávnutím ocasu poslal Putinababu na divokou jízdu na ohnivém dechu. Prezident s hymnou na rtech kroužil nad vesnicí Kyjevice.

Z vesnice se ozýval smích a veselí. Lidé mávali Putinbabovi, který se marně snažil dostat z drakova ohnivého proudu. Nakonec, s popáleným zadkem a zpuchřelým hrdlem, Putinbaba skončil zpět u draků. „No,“ prohlásil Ohnivák Volodymyr s pobavením, „alespoň jsi rozesmál lidi.“

Putinbaba, pokrytý sazemi a uražený k smrti, mumlal cosi o pomstě a jaderných zbraních. Draci se na sebe podívali a propukli v ohnivý smích. Jejich úkol skončil. Pobavit se na účet megalomanského prezidenta byla ta nejlepší odměna.

A tak se Putinbaba vrátil domů s oholenou tváří, bez doprovodu a bolestivou vzpomínkou na to, že se chtěl poměřovat s draky a skončil jako létající karaoke bar.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz