Hlavní obsah

Demokracie pana ministra vnitra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované.

Bylo výživné poslouchat rozhovory pánů Havlíčka a Rakušana v dnešní debatě v Otázkách V.Moravce

Článek

Bylo výživné poslouchat pana Rakušana v dnešní debatě s panem Havlíčkem v Otázkách V.Moravce. Mnohomluvný učitel pan ministr vnitra se snažil kázat a domlouvat posluchačům, jak on, STAN, vláda ČR jsou ti, kteří by občanům rádi v jejich finančních a existenčních problémech pomohli, ale zároveň pan Rakušan sdělil, že občané jsou tak neukáznění, že chodí na jakési protestní shromáždění na Václavák v Praze a navíc mnozí ještě útočí pod ruskou vlajkou! na naše Národní muzeum a chtějí tam strhnout státní symbol Ukrajiny - vlajku, když uvnitř NM jsou pokojné rodiny s dětmi. Proto musela zasáhnout Policie ČR.

Z několika debatních vstupů pana ministra jsem nabyl dojmu, že dokonce neupírá nespokojeným občanům možnost se vyjádřit tím, že přijdou na demonstraci. Občan však zlobí už tím, že si vyslechne ty, kteří k němu promlouvají z pódia a dokonce se s řečníkem v mnohém i ztotožní. Takové jednání si vláda nezaslouží, vždyť se přece snaží. Členové vlády by se i uskrovnili a kdyby to kapacitně šlo, jistě by pozvali všechny méně nažrané občany do svých bufetů a restaurací, aby si dali polévku za 15.-Kč. Možná by jim i dali adresu příslušného Úřadu práce, kde se o ně postarají, nenechají je padnout. A nebudou je přece dráždit nadbytečným a pro občany zbytečným sdělením, že si o hodně přidali od 1. ledna 2023 ke svým platům a náhradám, takže o vzájemné solidaritě vyvolených s chudými by bylo neslušné mluvit.

Jeho opakovaný názor na průběh demonstrace, když už tedy tam občan přijde je ten, že občan má právo přijít, nejlépe mlčky si poslechnout řečnické příspěvky a poslušně co nejdřív odejít.Tak demokraticky dle pana Rakušana občan vyjádří své tužby. Které jsou následně na vládě ústy pana premiéra Fialy přijaty se slovy . .."na to nemá cenu reagovat" ( nebo tak nějak).

Nevím, zda vedení Národního muzea nebylo inspirováno samotným panem Rakušanem, který na budovu Ministerstva vnitra ČR vyvěsil svého času Putina v igelitovém pohřebním vaku jako protest proti válce. Ani vyvěšený Putin nebyl veřejností, ani správou města vzat nadšeně a ministrovi vnitra bylo doporučeno protest vedený touto formou ukončit.

Státní vlajky si mohu vyvěšovat doma v ložnici jak chci, ale vyvěsit je na veřejných budovách, např. na Národním muzeu, by mělo být konzultováno přinejmenším s Magistrátem Prahy. Možná bylo, možná nebylo, ale vyvěšení vlajky - byť možná s dobrým úmyslem solidarity - vyvolalo zápornou reakci, které se mohlo předejít a stalo se tak kontraproduktivním aktem. Vyvěšení vlajky opět rozdělilo lidi a jak se říká „chleba proto levnější nebude“. Ukrajině pomůžeme více tím, že odpovědné instituce v EU, USA budou pořádat méně summitů, ale zajistí více konkrétních činů. Ani odpůrci vyvěšené vlajky jistě neměli za cíl podpořit Putina, ale upozornit naši vládu, aby se chovala jako Vláda ČR, vláda občanů ČR, řešila především otázky a důvody narůstající chudoby podstatné části našich spoluobčanů. Protože v tom jsme na předních místech v EU.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz