Hlavní obsah
Sport

Ostrý test teprve přijde, ale naši bojují a umí dát důležitý gól, když je potřeba

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

ilustrační obrázek

Našim hokejistům jsem letos vůbec nevěřil. Na Finy a po začátku utkání s Norskem ani v tomto zápase. Mile mě ale překvapili svým charakterem a odhodláním bojovat a obětavou hrou.

Článek

Co dokáže Červenka ve svých letech je neuvěřitelné. Před začátkem turnaje bych si na naše hokejisty nevsadil, ale teď pomalu začínám svůj názor přehodnocovat. Samozřejmě, tak jako vždy rozhodne čtvrtfinále a co bude po něm, od toho se odvíjí úspěch a pak od případného semifinále.

Pozitivní ale je, že se hráči snaží a i když se nedaří a dostanou třeba hloupý gól, což se samozřejmě může někdy stát, tak bojují a snaží se zápas otočit. Ano, ti těžší soupeři teprve přijdou, ale snaha a odhodlání je z mužstva patrná už teď. A jaká asi musí být úžasná atmosféra v hale, je vidět i v televizi a ve všech rozhovorech to zmiňují i samotní hráči.

Zdá se, že v brance je jasno a jedničkou se stane Dostál a dvojkou i přes rozpačitý úvod proti Norům Mrázek. Dostane šanci i Karel Vejmělka? Uvidíme. Hlavně aby byl v pořádku Dominik Kubalík a naražená levá noha mu umožnila pokračovat v turnaji, když se mu narodila před pár dny holčička.

To, jestli máme střelce se ukáže proti silným soupeřům, ale je dobře, že to tam hráčům v důležitých okamžicích padá. Třeba ještě přiletí někdo z útočníků ze zámoří, za pár dní budeme moudřejší.

Co se týče dosavadních dojmů z naší hry, tak tady mám pár postřehů z gauče z obýváku.

Je pozitivní, že zatím čeští hokejisté přestříleli oba dosavadní soupeře co do počtu střel a projevilo se to také bodově. Někdy to „hoří“ vzadu a rázný obránce Gudas se nechává někdy zbytečně strhnout a vylučovat, což by se mohlo v důležitějších zápasech vymstít. Naše přesilovky nám zatím nepomáhají a chtělo by na nich ještě zapracovat. Ze šesti jsme neproměnili ani jednu a navíc dostali ještě gól, což je špatná bilance.

Mile mě překvapili útočníci z naší extraligy, jak jsou svěží a platní v napadání a v důrazu a v ničem si nezadají se zvučnějšími jmény.

Kapitola sama pro sebe je náš nejstarší hráč a kapitán Roman Červenka. Finům dal pojišťovací gól v nájezdech a proti Norům nastartoval náš obrat. Fyzicky je na tom stále skvěle a v ničem ve svém věku nezaostává rychlostně a ránu má pořád dobrou a přesnou. Osobně jsem ho dříve nemusel, však býval taky v minulosti kritizován, ale vypracoval se v jednoho z nejplatnějších hráčů a k asistencím přidal v posledních letech v reprezentaci i góly, takže jen tak dál.

Že Mrázek dostal ze tří střel dva góly je sice nepříjemné a i když možná za nějaký mohl (třeba jak si ho betonem srazil sám do sítě), tak je obdivuhodné, jak se z toho otřepal a dál už chytal výborně. Přestože celkově zákroků moc neměl, tak v závěru hodně pomohl k výhře, jak bylo vidět na vděčných spoluhráčích, kteří mu přišli po utkání děkovat.

Kuriozní situace nastala, když trefil náš brankář při odhazování puku norského kustoda na střídačce, kterému pak museli zafačovat čelo.

Fanoušci budou dál naše hnát dopředu a každý bod bude pro sehrání a sebevědomí dobrý. Pak rozhodne o úspěchu čtvrtfinále a případné semifinále. A já si na ty naše hokejisty možná tedy vsadím, že tu medaili vybojují.

Hoši, bojovat!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz