Hlavní obsah
Názory a úvahy

Che che, Che

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay.com

Místopředseda Národnej rady SR Ľuboš Blaha natočil video, v němž ozřejmuje, jaká je jeho symbolická představa opětovného přebírání moci ficovci. Úklid kanceláře vrcholí, když Blaha na místo portrétu prezidentky Čaputové pověsí obraz Che Guevary.

Článek

Jak vnímat levoruční symboliku korunující instalaci sbírky národoveckých kýčů není velkou záhadou. Zřetelně odkazuje na Guevarovy „zásluhy“ po dobytí moci na Kubě, kdy se s velkou péčí a často i osobně věnoval popravování zajatců. Nacházeli se mezi nimi rovněž kubánští anarchisté, kdysi spojenci v boji proti Batistově diktatuře. Ale to už bylo historicky dávno - neboť každá revoluce pravidelně požírá své děti.

A z hlediska ficovců Slovensko opravdu čeká pořádné tóčo.

Kdo chce rozumět Blahovi, spíše než četbě Motocyklových deníků by se měl věnovat starému dobrému Mňačkovi. Popis chování lidí, jež k moci dovedla touha po pomstě a těžko potlačovaný resentiment, nikdy nezestárne - a scénář bývá s lehkými obměnami pokaždé stejný. Ostatně naposledy tu také byla přítomna pochybná směs slovenského národovectví a původem ruské ideologie. Žádnou změnu nevidět.

Taková opatření, jako okamžitá degradace policejního prezidenta a jeho přeložení z Bratislavy do Čiernej pri Pomste, které už předvedl Blahův kolega Eštok, jsou teprve začátkem celé taškařice.

Blahovo vyvěšování arci nemusí zrovna zítra přejít ve věšení. Ukazuje však výmluvně, jen pár dní po instalaci do funkce, ako chutí moc.

Chtěli jste stát bez mafie, bez korupce, bez rozkrádání? Jen počkejte, jak teď s vámi zatočíme.

Che che, Che.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz