Hlavní obsah
Aktuální dění

Předvčerejší mírotvorci a „příští Ukrajina“

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay / https://pixabay.com/illustrations/russian-flag-russian-coat-of-arms-1168870/

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov se právě nechal slyšet, že „příští Ukrajinou“ se může stát Moldavsko.

Článek

Ty kdo stále ještě trpí utkvělou představou, že dlouho materiálně i ideologicky připravované ruské přepadení Ukrajiny bylo nějakým „omylem“, případně prý „pastí CIA“, do které Kreml neopatrně upadl, bude tedy třeba konfrontovat s otázkou: Jak si vůbec můžete myslet, že je s Ruskem možný mír, když právě vyhrožuje vojenským přepadením další země v nedalekém sousedství?

Logika velí jednoznačně: Agresor ochotný ničit sousední země vojenskou silou, poté co nade vší pochybnost prokázal, že na nějaké mírové soupeření se Západem absolutně nemá, se nebude nikdy ochoten smířit s umlknutím zbraní. Ještě stále se spoléhá na to, že se Západu nechce válčit, takže nad ním může získat převahu vždy, když začne vyhrožovat drzým násilím.

Odpověď na to je jediná: Agresora porazit. Pokud nebude poražen na Ukrajině, chystá si už plány pro další státy v „blízkém zahraničí“. Mezitím se jeho napomahač Orbán těší, že se zmocní Zakarpatí a jako hyena živící se na mrtvole poražené Ukrajiny překreslí poválečné hranice v Evropě.

Jestliže Putin na Ukrajině uspěje, střední a východní Evropa bude dlouhodobě destabilizovaná a bez masivních investic do armády, včetně obnovení povinné vojenské služby, prakticky nebránitelná.

Budoucí prezident se na rozdíl od svých „kvalifikovaných“ kritiků v otázkách obrany vyzná a spolu s dlouho kritickým Kissingerem se také hlásí k přijetí Ukrajiny do NATO.

Nejprve ovšem musíme udělat maximum pro to, aby se Ukrajinci dokázali ubránit.

Abychom se za pár let sami neocitli v podobné situaci, v jaké jsou dnes oni.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz