Hlavní obsah
Aktuální dění

Zemedělci, pozor! Aneb Pokojně orající traktor Rádia Jerevan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay.com

V pondělí čeká ČR protestní monstrakce, údajně s tisícem traktorů. Je tu však háček: Agrární komora, Zemědělský svaz ani Asociace soukromého zemědělství nemají s ohlášeným protestem nic společného.

Článek

Organizátoři kategoricky požadují odstoupení České republiky od evropského Green Dealu. V opačném případě vyhrožují dalšími nepokoji.

Jestliže ale klíčové profesní organizace farmářů protest nepořádají, kdo za ním tedy stojí?

V popředí akce se vyskytují osoby jako předseda Asociace svobodných odborů Bohumír Dufek a expředseda Agrární komory Zdeněk Jandejsek. Jak ale ukázala zběžná investigativa, hned na další úrovni figurují ještě úplně jiná jména. Jde o lidi dobře známé z proruské antisystémové dezinfoscény.

Simonu Čechovou, Martina Novosada, Otakara Březinu, Zdeňka a Jana Laubeovy, Jiřího Hniličku, Jiřího Svobodu nebo Karla Chromého byste při práci na poli hledali marně. Zato však figurují v dezinformačních a antisystémových strukturách, nejčastěji napojených na extrémistickou stranu PRO Jindřicha Rajchla.

Spíše než skuteční čeští farmáři se tedy do pondělních protestů zapojí přísloveční „zemědělci“ komunistického prezidenta Antonína Novotného.

A nepochybně povedou celou akci v duchu dělné spolupráce s Vladimirem Putinem.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz