Hlavní obsah
Názory a úvahy

Pár slov k české společnosti

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Karel Konečný

Popis společenského prostředí v němž žijeme.

Článek

Když začínám psát o české společnosti, tak musím konstatovat, že zde převládá emocionální inteligence. Stále se s tím potkáváte, jak různí lidé na sebe všelijak slovně útočí a snaží se druhého nějak urazit. Líbí se jim když druhého utlučou argumenty. To se děje i na stránkách tisku i ve vládě. Logické myšlení jaksi ustoupilo do pozadí. Prvotní je ekonomika a finance. Takže vrchnost dělá retroaktivní rozhodnutí, kdy se na občany apeluje, aby měli rozum. Dochází k naprostému chaosu v úsudku lidí. Lidé se úsudkově pohybují v naivní rovině a nedovedou pochopit, o co jde v množství informací, které jsou i záměrně zveřejňovány. Filosofie, která učí logickému myšlení, je pro naprosté nepochopení zavržena, a tak dochází i došlo k úpadku inteligence. Zde je však také třeba napsat, že inteligenční testy jsou pouze jednotlivá hodnocení vypracovaná podle speciálního požadavku autora testu, a praktický význam v životě člověka může být naprosto neodpovídající. Jako příklad lze uvést výsledek inteligenčního testu Martina Luthera Kinga , který nesplnil svou hodnotou požadavek na verbální úroveň dotyčného, a přesto Martin Luther King se stal znamenitým řečníkem. Univerzitní prostředí je rozbité soupeřením o mzdy, kdy ke spravedlivému přerozdělení financí není ochota. Finance se tak zde stávají motivem ke všemu, co se zde děje. Nyní se zveřejňují poplašné zprávy o duševním zdraví mladých lidí a samozřejmě se zase objevuje množství odborníků v odborné oblasti, kde je také mnoho špíny.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám