Hlavní obsah

Posuzování činů a skutků druhých lidí.

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Karel Konečný

Jestliže chce posuzovat skutky či jednání druhých lidí, tak sami musíme být na vysoké úrovni vzdělání.

Článek

Tou úrovní vzdělání potřebnou pro stanovení dobrého úsudku o činech a skutcích jiných lidí nejsou jen získané tituly na univerzitách. Proč to tak je, protože za totalitního režimu byla protěžovaná dělnická třída a výsledkem bylo to, že mnoho docentů či profesorů je na velmi nízké úrovni co se týče intelektu. Jsou to mstiví, bezcharakterní lidé bez jakékoliv odpovědnosti za to co dělají a rádi se ukazují jako „svatí“ a nechají se oslavovat hloupou společností. Takže k posuzování činů a skutku druhých lidí je třeba kritické myšlení a dobrý úsudek z myšlení vyplývající. Často se u kriminálních událostí neví motiv činu. V tom případě lidé rádi věří různým psychickým problémům dotyčného. Takže se dostáváme do absurdních situací kdy domnělý pachatel zlého skutku je úspěšný ve svém oboru a velmi slušný člověk. Psychiatři , což jsou většinou intelektově velmi slabí lidé, by rádi všechny slušné lidi označili za duševně nemocné, protože standard je být sprostý, podlý darebák.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz