Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Chemie, arogance a roztrhaný trička. Co nás láká na bad boys a proč hodní kluci končí jako poslední?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels

Znáte ten šarm bad boye. Je to hezoun se surfařskými vlasy, tetováním, longboardem, pije pivo nefiltr, kafe filtr, cíga bez filtru, je sebevědomý, tajemný, a hlavně se nesnaží. V horoskopu Štír. Chodící red flag, ale nemůžete si pomoci. Proč?

Článek

Představit si bad boys není vůbec složité. Jsou to takový frajeři z filmu Bod Zlomu. Pro mileniály někdo jako Keanu Reeves a Patrick Swayze, pro zoomery Luke Bracey a Edgard Ramirez, pro boomery Sagvan Tofi a Lukáš Vaculík. Jsou krásní, přitahují vás, ale má to jeden háček. Nějak se ho nedaří přeformovat do milujícího a podporujícího partnera nebo z něj vykřesat alespoň „decent human being“.

Říkáte si, jak je možné, že váš spolužák Lojza je sice hrozně fajn, záleží mu na vás a naslouchá vám, ale nějak postrádá ten X faktor? Ten, který posadí vaše srdce na horskou dráhu a udělá vám z kalhotek Balaton? Je to jednoduché, postrádají šťávu, sebevědomí a blikající červené vlaječky.

Přestože víte, jak to se zlobivci chodí, tak si pravděpodobně pokaždé opakujete: „Ten můj je jiný, miluje mě a změní se kvůli naší lásce“ nebo „Změnil se, teď ví, co chce.“ Haha, ne nezměnil se. Bude pravděpodobně stejně emočně nedospělý, jako ti ostatní. Emoční vyspělost totiž není něco, co nabude díky vám, ale něco, co musí nejdřív objevit sám v sobě. A v tom je ten háček!

Co vás tedy přesto všechno na zlobivcích přitahuje jako důchodce slevy v Lidlu?

1. Má sebevědomí

Je mu fu(c)k, co si o něm myslí okolí. Má to všechno úplně na párku a tahle aura z něj sálá jako radioaktivita z žáby. Je „popular kid“, ostatní kluci ho obdivují. Je komunikativní a nebojí se na vás mluvit, i když je to třeba jen o tom, jestli mu nepůjčíte zápisky z matiky (To se rozumí, že půjčíte!). Není jako ti ostatní kluci, kteří hrají dračí doupě nebo magicy (Ti ať se jdou zahrabat!).

2. Je sexy

Možná nepobral moc rozumu, ale příroda mu nadělila sixpack a smyslný rty. Nač tedy chcete rozum? Má tričko Ramones, roztrhaný džíny, propíchnutý ucho a nepůsobí jako by mu oblečení vybírala máma v Marks&Spencer. Chemie vám možná nikdy nešla, ale zrovna tahle chemie vás ohromně baví, no ne?

3. Jedním slovem adrenalin

Vyzvedne vás o půlnoci na motorce, odveze do McDrivu a na svoje oblíbený místo, kam do té doby nikoho nevzal (maximálně jen pár dalších holek před vámi). Zakončíte to nocí stejně jako ve filmu 365 dní včetně stejně „kvalitního“ hereckého výkonu. Je to s ním jednoduše sranda a on vás narozdíl od všech ostatních naprosto chápe.

4. Syndrom zlomeného křídla

Sdílí s vámi svůj „emotional damage“ a srdceryvně vypráví, jak mu v minulosti někdo ublížil, a proto musíte chápat, proč se k vám občas chová jako macecha k Popelce. Láska přece bolí a vy máte alespoň příležitost zachránit ho svou nehynoucí láskou. Kvůli vám se určitě chce změnit. Co jiného je pravá láska, než když se druhý člověk začne kvůli vám chovat zničehonic úplně jinak? Měl by místo toho být autentický a zranitelný? To je přece nuda! Nicméně pokud chcete nějaký smysluplnější projekt než zachraňovat ztracené hezouny, běžte raději sázet stromy.

5. Drobky lásky

Dopoledne jste smyslem jeho života, ale odpoledne zapomene přijít na rande, protože hraje s kámošem nový Red Dead Redemption na Xboxu. To přece musíte chápat! Tahle nepředvídatelnost vás sice štve, ale o to lepší to je, když se pak trochu posnaží. Vždyť je natolik cool, že si nezasloužíte mít ho pořád! Na narozeniny si pak dáte selfíčko s pugétem růží na instáč a určitě přidáte nějaký smysluplný hashtag typu #ONnezapomnel. Co si budeme, zapomenout narozeniny je totiž už fakt trochu blbý, a to i na bad boye!

6. Nemáte chvilku klidu

Drama je tvůrčí prokrastinace, poskytující dočasné útočiště před skutečným životem. Pokud nenajdete smysl svého vlastního života, bad boy vám ho rád poskytne. Třeba možností hasit jeho emoční výkyvy.

A co s tím? Přece nebudete chodit s tím nudným patronem Lojzou!

Na první dobrou jsou bad boys zdánlivě sebevědomí. Bohužel jde často spíš o maskovanou aroganci. Jak říká Babica: „Když nemáte kečup, dejte tam hořčici.“  Převedeno pro naše potřeby: „Když nemáte sebevědomí, dejte tam aroganci.“ Přemýšleli jste už někdy nad tím, že byste nemuseli svého partnera měnit, a že by vás mohl mít prostě rád takovou, jaká jste?

Nakonec totiž přijde řada na ty hodné kluky. Je tomu tak proto, že až vás tihle emočně nedospělí bad boys naštvou dosyta a vás přestane bavit hrát roli Vendulky utěšitelky, emočně stabilní a předvídatelný Alois bude přesně to, co budete po zbytek života potřebovat. Ano, hodné kluky ze začátku nikdo nechce, a tak končí jako poslední. Ale jsou to ti, kteří vám zůstanou.

Ono i mnozí bad boys jednou dospějí dospějí v muže a zranitelnost bude prokreačně výhodnější strategie než arogance a povrchnost. Ale to už je jejich cesta, kterou se musí vydat z vlastního přesvědčení. (Případně je k tomu donutí v reality show Too Hot to Handle.)

Tak hodně štěstí s nastavováním zdravých hranic a hledání lásky k sobě! Ti bad boys pak najednou tak přitažlivý nebudou. Budou vám připadat jako malé nevyzrálé děti, protože jimi totiž ve skutečnosti opravdu jsou.

Zdroje:

https://medium.com/the-masterpiece/why-women-are-always-attracted-to-bad-boys-sorry-nice-guys-300b997b85f

https://www.glamour.com/story/stop-dating-bad-boys-advice

https://thoughtcatalog.com/elizabeth-stone/2016/06/how-to-quit-the-bad-boys-once-and-for-all/

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz