Hlavní obsah
Rodina a děti

Rodinné pohádky: Babička Anna a její nový dům

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

V každé rodině existují určitá chování, která lidé opakují, protože se je naučili od svých předků. Některá jsou dobrá, ale jiná mohou dětem ublížit. Jak dětem vysvětlit, že některá chování, která vidí u svých blízkých, nejsou správná?

Článek

Jedním z možných způsobů je vytváření rodinných pohádek, které dětem ukazují, proč je určité chování nevhodné, a jak se mohou změnit k lepšímu. Příběhy o příbuzných mohou dětem ukázat, že i ony samy mají moc měnit své návyky a stát se lepšími lidmi.

Babička Anna a její nový dům

Byl jednou jeden malý kluk jménem Honzík, jehož babička Anna byla velmi hodná. Babička vždy pomáhala druhým a starala se o všechny, až někdy zapomínala na sebe.

Jednoho dne se babička cítila moc unavená a nemocná. Doktoři řekli, že má nemoc zvanou roztroušená skleróza.
Tato nemoc, která může způsobovat větší únavu a problém s pohybem. Člověk může dělat pořád stejné věci, ale pomaleji a mohou mu trvat déle.
Babička si uvědomila, že musí začít myslet i na sebe.

Rozhodla se, že začne jezdit do lázní, kde si odpočine a nabere síly. Začala se víc věnovat svým vnoučatům, hrát si s nimi a užívat si každý den. A co víc, rozhodla se, že si pro sebe přestaví spodní patro svého domu, aby měla krásné místo pro odpočinek a radost.

Honzík byl moc šťastný, že má babička více času na něj a na sebe. Viděl, jak je teď babička spokojenější a šťastnější.

A tak babička žila šťastně a spokojeně se svou rodinou, užívala si každý den a nikdy nezapomněla, že je důležité myslet i na sebe.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Další články autora

Doporučované

Načítám