Hlavní obsah
Názory a úvahy

Je opravdu nutné našim hokejistům vyčítat slavení na Staromáku?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: pexels.com

Prezident Pavel se v kabině po vítězném finále, kdy naše hokejová reprezentace vyhrála nad Švýcary, nechal slyšet, že hokej je jediná věc, která dokáže celý národ stmelit. Ale to bychom nebyli my Češi, abychom si i tak nenašli důvod ke kritice.

Článek

Na sociálních sítích se totiž dozvídáme, že slavení hokejistů na Staroměstském náměstí nebylo v pořádku. Prý popíjení piva a šampaňského si měli nechat někam do soukromí a ne opilí skotačit na pódiu před plným Staromákem. Prý měli ukázat pohár a podepisovat dresy.

To mě tedy rozesmálo. Hokejisté dřou celou sezónu, mají náročné tréninky, jsou neustále na cestách a málo vídají svou rodinou. Jejich život se odehrává na ledě nebo v cestovním prostředku. Tomu, že se dostali do české reprezentace na světovém šampionátu, odpovídají dlouhé měsíce a roky tvrdé dřiny, trénování a odříkání. To, že byli schopni pro nás vyhrát zlato, odpovídá neskutečnému drilu, houževnatosti a cílevědomosti a teď se po nich chce, aby hodiny seděli na zadku a podepisovali dresy? Jako vážně jim chcete vyčítat, že mají chuť právem slavit? Že z nich opadla nervozita a stres a zbyla jen opojná radost?

Sáhněte si do svědomí, vy, kteří tohle říkáte. Kdy naposledy jste si něco odřekli, nedopřáli? Tak vidíte a nesuďte je. Neodříkáte si ani z poloviny tolik, co oni od raného mládí.

Oslavu na Staromáku jsem viděla v přímém přenosu. Nic špatného se tam nedělo. Slavilo se, hokejisté skotačili, měli radost, bavili publikum, komunikovali s ním, dokonce i ty dresy nějaké podepsali. A tak to mělo být. Přesně tak to bylo správně.

Buďme soudní a aspoň jednou si pořád na něco nestěžujme a prostě těm mladým klukům jenom poděkujme a přejme bujaré oslavy. Ono jim to se začátkem další sezóny zase skonči.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz