Hlavní obsah

Vepřová játra na cibulce a slanině recept

Foto: Korec Lukáš

Jednoduchý a chutný recept na vepřová játra na cibulce a slanině, který chutná fantasticky. Jako přílohu podáváme kynuté knedlíky nebo vařenou rýži.

Článek

Na oleji osmažíme 1 velkou nakrájenou cibuli.

Foto: Korec Lukáš

Smažená cibule

Poté přidáme 100 g plátkové anglické slaniny nakrájené na kostičky, 800 g očištěných a nakrájených vepřových jater, 3/4 lžičky drceného kmínu, mletý černý pepř, 6 prolisovaných stroužků česneku a ještě 1 minutu smažíme.

Foto: Korec Lukáš

Smažená vepřová játra

Pak přidáme 4 lžíce hladké mouky, ještě 1 minutu smažíme. Nakonec přilijeme 1,5 l vývaru, promícháme a přivedeme k varu. Játra vaříme do měkka.

Foto: Korec Lukáš

Játra na omáčku

Když jsou játra měkká, tak omáčku osolíme, přidáme 2 lžičky sušené majoránky a vaříme ještě 3 minuty. Podáváme s rýží.

Foto: Korec Lukáš

Játrová omáčka

Ingredience:

  • olej
  • 1 velká cibule
  • 100 g anglické slaniny
  • 800 g vepřových jater
  • 3/4 lžičky drceného kmínu
  • mletý černý pepř
  • 6 prolisovaných stroužků česneku
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 1,5 litru vývaru
  • sůl
  • 2 lžičky majoránky
  • rýže

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám