Článek
Na oleji osmažíme 1 velkou nakrájenou cibuli.

Smažená cibule
Poté přidáme 100 g plátkové anglické slaniny nakrájené na kostičky, 800 g očištěných a nakrájených vepřových jater, 3/4 lžičky drceného kmínu, mletý černý pepř, 6 prolisovaných stroužků česneku a ještě 1 minutu smažíme.

Smažená vepřová játra
Pak přidáme 4 lžíce hladké mouky, ještě 1 minutu smažíme. Nakonec přilijeme 1,5 l vývaru, promícháme a přivedeme k varu. Játra vaříme do měkka.

Játra na omáčku
Když jsou játra měkká, tak omáčku osolíme, přidáme 2 lžičky sušené majoránky a vaříme ještě 3 minuty. Podáváme s rýží.

Játrová omáčka
Ingredience:
- olej
- 1 velká cibule
- 100 g anglické slaniny
- 800 g vepřových jater
- 3/4 lžičky drceného kmínu
- mletý černý pepř
- 6 prolisovaných stroužků česneku
- 4 lžíce hladké mouky
- 1,5 litru vývaru
- sůl
- 2 lžičky majoránky
- rýže