Hlavní obsah

Vytáhněte retro kousky po babičce. Letos s nimi rozhodně zabodujete

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: pixabay

Trendy se v módě neustále mění a nejen, že vznikají nové, ale hlavně se neustále opakují. Sáhněte do retro zásob, budou se hodit a budete za hvězdu.

Článek

V minulosti to byly Conversky, široké kalhoty nebo šponovky – jak je vidět, retro kousky se vyplatí si nechat, protože se do módních trendů dříve nebo později rozhodně vrátí. Proto se ničeho nezbavujte, jen schovejte a vytáhněte v pravou chvíli.

Barevné úplety a pletené doplňky

Ať už jde o síťované šaty, retro síťovku nebo barevné pletené tričko, se vším letos zabodujete. I na světových molech si můžeme všimnout trendy kombinací moderní elegance a uvolněného retra. A pokud nic takového nevlastníte, nebo jste to nedej bože vyhodili, a oplýváte schopností šít nebo jste jen manuálně zruční, klidně si nějaký ten kousek vyrobte doma. Extrémním trendem na vrcholu jsou pletené kabelky, které k nám přišly zejména z Číny, kde si je ženy ručně pletou. Nyní jich najdete plné obchody.

Foto: pixabay

Puntíky

Elegance, roztomilost a ženská elegance – tak bychom mohli shrnout oblečení s puntíky. V kurzu budou velké, ale i drobné puntíčky jakýchkoliv barev. Šaty, trička, široké kalhoty, sukně nebo ponožky, puntíky zkrátka pofrčí. Jen nezapomeňte, že se jedná o dost výrazný prvek, který nesnese příliš kombinací. V outfitu si proto vyberte pouze jede kousek s puntíky a zbytek vkusně dolaďte.

Foto: pexels

Batika

Buď ji milujete, nebo nesnášíte. Batikované kousky frčely v devadesátkách a možná na ně nemáte dobré vzpomínky nebo už se vám nelíbí, ale aktuálně budete v batikovaném za módní guru. V šatníku působí mladistvým dojmem a oblíbily si ji i celebrity. Pink nebo Emma Smetana se už v batice objevily. A co se vrátit do dětství a ulehčit peněžence? Zkuste si takový kousek vyrobit doma!

Foto: pexels

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz