Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Sexuální rady pro muže. Jsou ženy spokojené se sexuálním výkonem svého partnera?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: https://cdn.pixabay.com/photo/2017/08/06/07/19/people-2589817_1280.jpg

Dnešní článek je zaměřen na nejčastější rady mužům, které se týkají sexuálních aktivit a jejich výkonů. V článku jsou obsaženy rady známé odbornice Tracey Coxová a také se dočtete o našem průzkumu, v němž jsme se dotazovali žen na jejich spokojenost.

Článek

Vztahová a sexuální poradkyně a odbornice Tracey Coxová se své praxi věnuje již řadu let. Z širokého spektra poznatků od mnoha mužů a žen různého věku, sexuální orientace a životních etap sestavila základní přehled, který by mnoha dalším mohl pomoci při zodpovězení jejich otázek. Přehled přinesl server Daily Mail.

Konstruktivní odezva

Jakákoli odezva od partnerky nemusí být nutně vnímána jako kritika. Je velmi důležité si vzájemně dát najevo, co je nám příjemné a co ne. Když vám při sexu partnerka navrhne, abyste „přidal“, nebo naopak „ubral“, nevnímejte to jako stížnost, že něco neděláte dobře. Neselhal jste. Partnerka vás pouze chtěla nasměrovat k tomu, co jí příjemné.

Podobné libido

„Pokud nechcete celý svůj život strávit stěžováním si na chabý sexuální život, zkuste si najít někoho, kdo na tom bude s apetitem podobně.“

Jelikož sexuální touha a uspokojení je pro mnohé nepostradatelným aspektem ve vztahu, tak hledejte někoho, kdo je na tom se sexuální vášní podobně. Aneb sexuální mašina, nevyžije s jeptiškou.

Nerozptylujte se

Je nutné oddat se plně tomu momentu, užívat si každou sekundu. Je opravdu poměrně snadné zjistit, že se milujete s někým, kdo je myšlenkami někde jinde. Zkrátka, když už sexujete, tak se vším všudy!

Soukromí

Ať už máte děti v jakékoli věku, tak zajistěte si svou chvilku v momentě, kdy si budete 100% jistí, že vás nenačapou. Neděláte to kvůli sobě, ale především kvůli nim. Načapání svých nahých sexujících rodičů může v dítěti, či dospívajícím jedinci zanechat traumatizující stopu.

Nebojte se zvukových projevů a komplimentů

„Když jsem nahá a muž mi řekne, že jsem sexy, je to mnohem svůdnější a přitažlivější než sebelepší technika v posteli,“ podotýká jedna respondentka.

Když dáte najevo své partnerce, že je pro vás sexy a přitažlivá, tak se vám otevře úplně jiným způsobem, nežli by tomu bylo, kdyby si připadala nehezká.

Správný čas na sex

Pánové, vybrat ideální moment, kdy je žena vyloženě nadržená je půlka vašeho úspěchu. Nikdy na ženu nenaléhejte, nemá-li náladu.

Ptali jsme se 50 českých žen, které věnovaly svůj čas pro vyplnění dotazníku. Některé odpovědi vás mohou šokovat!

50 českých žen ve věku 20-40 let odpovědělo na náš dotazník

  • Z padesáti žen 26 uvedlo, že je jejich partner nedokáže dostatečně sexuálně uspokojit. Čím to asi je? Opravdu to nejde, nebo se mužům nechce?
  • 10 respondentek uvedlo, že si nestojí za jedním přímým názorem. Tvrdí, že je to proměnlivé. Zkrátka „jak kdy“.
  • Zbylých 14 odpovědí bylo pozitivních. 14 žen z 50 řeklo, že jsou se sexuálním výkonem svého partnera na 100% spokojeny.

Průzkum serveru Healthista

Dalším šokujícím průzkumem je průzkum serveru Healthista, podle nějž až polovina žen nemá dostatečně uspokojivý sexuální život. Z průzkumu také vyplynulo, že 11,15 % žen, které žijí ve společné domácnosti s partnerem, nemá sex častěji než jednou za rok. Asi 30 % žen se pak s partnerem miluje dvakrát za měsíc, přičemž 40 % 2-3krát týdně. Každý den mají sex pouze 4 % žen a více jak jednou denně pouhá dvě procenta.

Podle odborníků je přitom největší problém v sexuální výchově dívek, která je stále nedostačující. „Dívky se o sexu z jejich pohledu dozvídají velmi málo a pak často trpí studem a nedostatkem sebejistoty. V důsledku toho pak nedokážou být ke svým partnerům dostatečně otevřené, říct jim nahlas své potřeby či co se jim líbí a nelíbí,“ vysvětluje londýnská psychoterapeutka a odbornice na vztahy Kate Moyleová.

Jaké jsou nejčastější rady mužům v oblasti erotiky?

  • Nejčastěji námi dotazované ženy odpovídaly, že nejčastější chybou, kterou muž v posteli dělá, je ta, že vynechává velmi podstatnou část a to předehru. Předehra je pro mnohé ženy ta nejlepší část celého styku, proto je důležité předehru nezanedbávat.
  • Další velmi početná rada byla, aby muži zpomalili. Jedna z respondentek uvedla, že nechce tzv. „králičí sex“, nýbrž, že si chce pomalinku vychutnávat slast z celého milování.
  • Další velká část žen doporučuje, aby si muži vyhledali, kde se nachází klitoris a vlastně jak vagína funguje. Opravdu mužům chybí tyhle základní biologické informace?
  • Dalším tipem pro muže, jak zlepšit jejich úspěch u žen je ten, ať s danou slečnou, či ženou komunikují. Komunikace je zkrátka základ. Promluvte si a vzájemně zjistěte co komu dělá dobře.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz