Hlavní obsah
Jídlo a pití

Všechny diety jsou klam. Způsob na redukci váhy je jen jeden

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels

Jste jedním z těch, co drží nesmyslné diety, mučí se a trápí se a poté jakmile začnou opět jíst normálně, tak přiberou zpět všechno co shodili a možná i něco na víc? Jaký je nejefektivnější způsob redukce váhy?

Článek

Všechny diety jsou lživé. Při hubnutí jde jen o jedno a to o kalorický deficit. Kalorického deficitu můžete dosáhnout i bez různých drastických diet, stačí si jen počítat kalorický příjem a kalorický výdej.

Například nízkosacharidová dieta - Low carb: Cílem je snížit příjem sacharidů a nahradit jej tuky, či bílkovinami. Je to logické, neboť omezení příjmu sacharidů například v podobě zmenšení porcí pečiva a příloh se jeví jako nejlepší, jelikož nadměrná konzumace sacharidů se nám v těle ukládá do tukových zásob, ale však úplné vyřazení sacharidů (včetně všech výrobků z obilovin, ovoce i některých druhů zeleniny) znamená výrazné ochuzení jídelníčku, nedostatečné zastoupení vlákniny a vitaminů B skupiny ve stravě. Čili není to nejlepší alternativa.

Při redukci váhy by ve vašem jídelníčku měly být zahrnuty především bílkoviny a vláknina, ale naše tělo potřebuje také tuky a i sacharidy, aby fungovalo tak, jak má a bylo zdravé.

Kalorický deficit

Pod pojmem kalorický deficit se skrývá větší kalorický výdej než příjem. Bez kalorického deficitu zkrátka nezhubnete ani při té nejlepší dietě. Kalorický deficit je zkrátka klíčový pro redukci váhy, z čehož plyne, že můžete jíst cokoliv, opravdu cokoliv, jestliže dosáhnete kalorického deficitu.

Všechny diety jsou zbytečné a neefektivní. Stačí si spočítat váš denní kalorický příjem a výdej (což je možné v různých aplikacích, nebo na internetu) a nemusíte se trápit žádnými nesmyslnými dietami.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz