Hlavní obsah
Názory a úvahy

Amerika potřebuje psychiatra zdarma, aby děti přestaly střílet ve školách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Zahra Amiri/www.Unsplash.com/volně k užití

Je smutné, že v dnešní době se rodiče v USA musí denně obávat toho, že se jejich dítě ze školy už nevrátí zpět domů, a to kvůli náhodnému bláznivému střelci.

Článek

Podle webu České televize počet úmrtí střelnou zbraní v USA rok od roku roste. Čím to je a dá se tomu nějak zabránit nebo jsou lidé žijící v USA odsouzeni ke každodenním obavám o své děti ve školách?

Neexistence zdravotního pojištění

Češi si velmi rádi stěžují na vysoké a rostoucí ceny zdravotního pojištění, avšak málokdo si uvědomuje, jaké ve skutečnosti máme štěstí.

V USA totiž nic jako české povinné zdravotní pojištění neexistuje a každý zákrok/ošetření/návštěvu lékaře si musí běžný občan USA hradit sám, pokud si nezajistí smlouvu se zdravotní pojišťovnou, což je věc zcela dobrovolná (opak České republiky).

Vás pojistíme, vy si hraďte lékařské ošetření sám

Zdravotní pojišťovny v USA si vybírají, koho pojistí a ceny jsou různě vysoké. Často je privilegium zdravotního pojištění spjato s prací u některé z velkých a známých korporací.

Porod za 1 000 dolarů

Porod v USA může stát rodičku přibližně 1 000 dolarů. Co by to asi způsobilo v České republice?

V péči psychiatrů neskončí jen tak někdo

Z výše uvedených informací je jisté, že psychiatra nevyhledá jen tak někdo a to může být důvodem, proč po USA pobíhá tolik bláznů, kteří neváhají vystřílet základní školu.

A co si o tom myslíte vy? Změnilo by se něco, kdyby bylo v USA zavedeno povinné zdravotní pojištění a lékařská péče by byla plně hrazena pojišťovnami?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz