Hlavní obsah
Lidé a společnost

Češi sledují Výměnu manželek, protože jsou škodolibý národ

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: www.Unsplash.com

Rodinka pohodlně sedící na gauči, na stole občerstvení a sklenice s pivem nebo vínem v ruce. Říká vám to něco? Ano, hádáte správně! To právě Češi sledují nový díl Výměny manželek…

Článek

Zamysleli jste se někdy nad tím, proč je tato reality show v Česku tak oblíbená? Podle psycholožky Ireny Reifové za to může libost v zostuzování chudých lidí, jak informuje web prozeny.cz.

Škodolibost na prvním místě

Český národ našel zalíbení ve škodolibosti, protože lidé tímto přidávají bodíky a skóre na svém vlastním (většinou nízkém) sebevědomí.

Češi se prostě cítí báječně, když je na tom někdo hůře než oni sami a vyloženě si to užívají s celou svou rodinou, pivem a vínem.

Najdou se i klady

Sledování reality show nám však dává také možnost zamyslet se nad vlastním životem a některé internetové diskuze dokonce zmiňují skutečnost, že mnoho žen donutila právě Výměna manželek v mžiku uklízet svou domácnost nebo se více zajímat o blaho své rodiny.

Výměna manželek lidem ukazuje mnohem více

Bylo by chybou myslet si, že reality show Výměna manželek svým sledujícím nabízí pouze povrchní věci, protože i na první pohled mělké pořady dokážou jít do hloubky.

Ve skutečnosti totiž Čechům nenásilným způsobem ukazuje, že žít se dá i jinak, protože často se ve Výměně manželek díváme na gay nebo lesbické páry a zjišťujeme, že jsou skvělými rodiči, což může změnit některá zaběhnutá dogmata.

A jak to vidíte vy? Sledujete Výměnu manželek? Co si z podobných pořadů odnášíte?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz