Hlavní obsah
Práce a vzdělání

Díky jednoduchým psychologickým trikům jsem vždy oblíbeným kolegou i hostem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: www.unsplash.com/volně k užití

Dlouhá léta se zajímám o psychologii a řeč těla. Tentokrát vám prozradím, jak být díky několika trikům ve společnosti vždy očekávaným hostem a v práci oblíbeným kolegou.

Článek

Jak být vždy očekávaným hostem

Kdo by netoužil po popularitě na společenských událostech? Někdo doslova touží po tom, aby se lidé předháněli o to, s kým si poklábosí ze všech přítomných hostů nejdříve.

Přestaňte představovat své známé pouze jménem

Prestiž svého okolí si získáte způsobem, jakým budete představovat dvě sobě navzájem neznámé osoby. Zapomeňte na strohé a nudné představení typu, že tenhle kluk je Radek a ta dívka je Martina a ukažte lidem okolo sebe, že se o ně zajímáte. Jak na to?

„Chtěl bych ti představit Radka, který velmi rád rybaří a tohle je Martina, skvělá lékařka na plicním oddělení.“

Díky tak důmyslnému představení dáte svým přátelům najevo, že o nich něco víte a zároveň vám budou v duchu děkovat za to, že jste jim ihned dali prostor k nové konverzaci o jejich zájmech nebo povolání.

Foto: www.unsplash.com/volně k užití

Být oblíbencem ve společnosti je cílem mnoha lidí.

Jak být vždy v práci oblíbeným kolegou

Každý ví, že dobrý pracovní kolektiv je jednou z nejdůležitějších esencí pro skvělou pracovní morálku. Jak být vždy oblíbeným kolegou a chodit do práce s radostí?

Když chcete laskavost, udělejte dobrý skutek jako první

Je jednoduché přijít za kolegou a o něco ho požádat. Většinou si však každý hledí své práce a s nechutí dělá něco pro někoho druhého. Tentokrát to však udělejte jinak.

Pokud předem víte, že budete chtít něco po kolegyni jménem Petra, jděte za ní a nabídněte jí laskavost zdarma. Co třeba že jí zajdete pro kávu do bufetu nebo jí podržíte dveře? Jakmile za Petrou později zajdete s jakoukoliv prosbou, pomůže vám ráda, protože bude vnitřně cítit, že vám oplácí vaši dobrotu…

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz