Hlavní obsah
Práce a vzdělání

Jak se pracuje z domova? Lépe než bych čekala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Unsplash

Jaké to je být matkou a zároveň pracovat z domova?

Článek

Hlavně disciplínu!

Nejhorší nevýhodou na práci z domova je paradoxně ta, že pracujete z domova. To s sebou totiž nese nejen celodenní riziko usnutí, ale také nepřiměřeně delšího odpočinku, než jste původně zamýšleli, nepřítomné zírání do zdi nad pracovním stolem nebo příliš dlouhé vysedávání u talíře z oběda.

Pokud se tedy pro práci z domova také rozhodnete, nejdůležitější rada zní, abyste dodržovali disciplínu a měli nad sebou neviditelný bič, který v případě nouze můžete použít.

Dítě na krku

Je velký rozdíl mezi prací v kanceláři a prací doma, protože v kanclu vám na krku (s největší pravděpodobností) nevisí vaše dítě. Vy tak nejste nuceni při kódování neustále odbíhat od počítače, protože musíte připravit svačinu nebo si hrát se svou ratolestí.

V kanclu za sebou jednoduše zavřete dveře a nic vás neruší - kromě telefonátu ze školky, že se Janička opět pozvracela. Tou dobou však přichází na řadu další výhoda pracovníků v kancelářích - paragraf. JUPÍ!

Přesto bych neměnila

Jako od přírody introvert bych přesto svou práci z domova za nic nevyměnila. Nejen, že jsem sama sobě svým pánem a sama si určuji čas práce, ale také si kdykoliv můžu zajít vedle do kuchyně na kafe nebo se přitulit ke svému dítěti, když se mi zrovna v práci nedaří.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz