Hlavní obsah
Názory a úvahy

Nasaďte „bojovým plemenům“ vodítka, s tygrem byste se také volně neprocházeli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Justin Veenema / unsplash

Jakmile vidím chovatele na procházce se svým psem typu rotvajler, zachvátí mě pocity vzteku a úzkosti, protože si posléze všimnu také toho, že vedle něj pes kráčí bez náhubku a vodítka. Po městě.

Článek

Útoků psů na člověka neubývá

Nedávno svět obletěla smutná informace o útoku stafordširského terijéra na běžící ženu v parku v oblasti hornorakouské obce Naarn. Běžkyně bohužel svým zraněním později v nemocnici podlehla a na následky pokousání psem zemřela.

Bohužel se nejedná o výjimečnou událost, protože během každého roku podobné zprávy z celého světa průběžně přicházejí a výjimkou samozřejmě nejsou také útoky bojových plemen na děti nebo dospělé v Česku (viz. nedávný případ útoku psa na čtyřletého chlapce na Petříně).

„Bojové plemeno“ podle pejskařů neexistuje

Není žádným tajemstvím, že Česko je hrdým národem pejskařů, o čemž se můžeme každý den přesvědčit na vlastní oči, a to zejména tehdy, když po zimě roztaje sníh a na každém kroku nás čeká pozdní nadílka hnědé barvy.

Podle pejskařů však „bojové plemeno“ psa neexistuje a jedná se o diskriminační označení. S tímto názorem nesouhlasím, protože si myslím, že někteří psi se jednoduše s touhou po boji v krvi rodí.

Foto: Eric Ward pro www.unsplash.com

Pes jako nejlepší přítel člověka. Chovatelé by však měli respektovat také svobodu lidí.

Nasaďte psům vodítka a náhubky

Jak by to vypadalo, kdybych si pořídila tygra a hrdě s ním kráčela po městě? Zároveň bych nebrala ohledy na malé děti, i když by byl tygr v porovnání s jejich výškou mnohem vyšší (tak jako běžné bojové plemeno v porovnání s dětskou výškou a váhou).

Respektujte ostatní lidi okolo sebe a nasaďte svým psům vodítka a náhubky. A pokud toužíte po tom, aby se váš pes mohl proběhnou volně, využijte k tomu místa určené. Svoboda jednoho totiž většinou končí tam, kde začíná svoboda toho druhého…

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz