Hlavní obsah
Aktuální dění

Naštvalo mě, že pojišťovna neproplatila lék za 100 milionů malému dítěti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Seznam.cz

Nedávno celé Česko oběhl případ malého Martínka, kterému pojišťovna zamítla proplacení drahého léku. Také vás to pobouřilo?

Článek

2336 Kč měsíčně za co?

V roce 2023 byla měsíční částka za zdravotní pojištění v České republice stanovena na 2 336 Kč. Má otázka však zní, za co tolik peněz platíme, když si uvědomíme, že do cca 40ti let k doktorovi docházíme spíše sporadicky a někteří lidé lékařskou ordinaci dokonce nenavštíví po celý svůj dlouhý život.

Spojila se celá země

Pojišťovna nedávno odmítla proplatit lék na vzácné onemocnění (po celém světě cca 100 lidí) malému Martínkovi, protože částka byla cca 100 000 000 Kč, avšak občané České republiky se opět spojili a částku se dnes ráno, to je 26. 9. 2023, podařilo pomocí nadace vybrat.

Proč pojišťovna na lék nepřispěla?

Otázkou zůstává, proč pojišťovna odmítla proplatit lék nebo na něj alespoň z části přispět, když každoročně do kasičky pojišťoven v Česku připlave několik miliard korun od českých občanů.

Jakmile však český občan a pravidelný plátce zdravotního pojištění potřebuje opravdu pomoci, pojišťovna se k němu raději otočí zády…

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz