Hlavní obsah
Názory a úvahy

Není důvod závidět poslancům pracovní výhody, proč to tedy lidé dělají?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Unsplash.com

V téměř každé veřejné diskuzi pod články se setkávám s názory diskutujících o výhodách, jež politici mají. Jak to tedy ve skutečnosti je?

Článek

Poslanecký plat

Pravdou je, že poslanci mají vysoký plat, nicméně, nemají ho o nic vyšší než běžný podnikatel v Česku. Od 1. 1. 2024 činí platový základ poslanců 94 775 Kč. Zatímco běžný český podnikatel nezodpovídá za budoucnost českého národa, poslanec je zodpovědný za mnoho důležitých záležitostí a každé jeho rozhodnutí může mít velký vliv na všechny občany České republiky.

Poslanecké náhrady

Poslancům náleží také určité benefity a náhrady, což je běžná věc - vy snad v práci nemáte své vlastní výhody? Služební telefon, auto nebo třeba slevu z nájmu?

Jak uvádí Poslanecká sněmovna parlamentu České republiky na svém oficiálním webu, náhrady výdajů spojených s výkonem funkce politiků se týkají například výdajů na reprezentaci, cestovních nákladů a ubytování spojených s výkonem funkce nebo také výdaje na odbornou literaturu či asistenta.

Sousedův trávník je vždy zelenější

Všimli jste si toho, že sousedův trávník je vždy zelenější a hádky sousedů zní jako líbezná symfonie? Proč bychom nemohli začít být přejícím národem a namísto diskutování o tom, jak skvěle se politici mají, raději sami nezkusit jejich pracovní pozici a zodpovědnost?

zdroj: https://www.psp.cz/sqw/hp.sqw?k=687&z=3729

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz